Kansallis­puistoon eksyneet vaeltajat löydettiin 19 päivää lähdön jälkeen – viisas toiminta opasti pelastajat paikalle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kansallis­puistoon eksyneet vaeltajat löydettiin 19 päivää lähdön jälkeen – viisas toiminta opasti pelastajat paikalle

Julkaistu: 28.5. 3:51

Kaksikko kuljetettiin sairaalaan, mutta he ovat sittemmin päässeet jo kotiin.

Uudessa-Seelannissa kansallispuistossa eksyneet kävelijät löydettiin hengissä 19 päivää sen jälkeen, kun he olivat lähteneet matkaan, BBC kertoo.

Jessica O’Connor ja Dion Reynolds lähtivät vaeltamaan Kahurangin kansallispuistoon 9. toukokuuta ja olettivat matkan kestävän kuusi tai seitsemän päivää. Ystävien mukaan kajakkioppaana työskentelevä O’Connor ja kokkina työskentelevä Reynolds olivat varanneet ruokaa noin viikoksi.

Kaksikko eksyi kuitenkin jo matkan alkuvaiheessa sumussa. Tilannetta vaikeutti entisestään se, että molemmat loukkaantuivat kaaduttuaan. O’Connor loukkasi selkänsä ja Reynolds nyrjäytti nilkkansa.

Loukkaantumisten jälkeen kaksikko löysi vettä, sytytti tulen ja teki leirin.

18. toukokuuta aloitettiin kaksikon etsinnät. Etsijöissä heräsi toive kadonneiden löytämisestä, kun maastosta löytyi villapaita. Pettymys olikin suuri, kun kävi ilmi, ettei paita kuulunut kadonneille kävelijöille.

Lopulta kello yhden maissa iltapäivällä keskiviikkona etsintöihin osallistunut helikopteri huomasi savua. Paikalle lennätettiin pelastushelikopteri, joka löysi kadonneet kävelijät noin yhdeksän neliömetrin kokoiselta puuttomalta alueelta.

Pelastajien mukaan kaksikko selvisi pitkälti ”erinomaisten varusteiden” ansiosta ja siksi, että he jäivät paikoilleen pienelle aukiolle ja tekivät itsensä savun avulla näkyviksi. Kansallispuistossa lämpötila oli pudonnut jopa pakkasen puolelle, ja kaksikolta oli jossain vaiheessa loppunut ruoka.

Kaksikko nostettiin helikopteriin, jossa heille annettiin suklaata samalla kun heidät kuljetettiin sairaalaan, New Zealand Herald kertoo.

O’Connorin vanhemmat saivat puhua tyttärensä kanssa, kun tämä oli sairaalassa. Vanhempien mukaan tytär sanoi puhelun alkuun: ”Hei äiti ja isä, Jess täällä!”

– Hänellä oli tunteet pinnassa, naisen Simone-äiti kertoo.

– Luulen, että hänellä oli kyyneleet silmissä eikä hän pystynyt puhua paljon, joten puhumme enemmän, kun näemme hänet.

Korjaus kello 6.16: Dion Reynolds on mies, ei nainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?