Historiallinen avaruuslento viivästyy sään vuoksi, Elon Muskin yhtiön avaruuskapselia ei laukaista tänään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Historiallinen avaruuslento viivästyy sään vuoksi, Elon Muskin yhtiön avaruuskapselia ei laukaista tänään

Julkaistu: 27.5. 18:24, Päivitetty 27.5. 23:27

ISTV välittää suorana raketin laukaisun ja avaruuskapselin telakoitumisen kansainväliselle avaruusasemalle. Laukaisu on peruttu tältä päivältä.

Tänään oli määrä tehdä avaruushistoriaa, kun kaupallisen SpaceX-yhtiön miehitetty Crew Dragon -avaruuskapselin piti lähteä Falcon 9 -kantoraketin nokassa viemään kaksi Nasan astronauttia kansainväliselle ISS-avaruusasemalle. Laukaisu on kuitenkin peruttu tältä päivältä sään vuoksi.

CNN:n mukaan laukaisua yritetään uudelleen lauantaina.

Edellisen kerran amerikkalaiset astronautit ovat päässeet avaruuteen amerikkalaisvalmisteisella raketilla vuonna 2011. Samana vuonna Nasa laittoi avaruussukkulansa eläkkeelle. Tämän jälkeen Yhdysvallat on maksanut Venäjälle astronauttien lennättämisestä avaruusasemalle.

Astronautit Douglas Hurley (vas.) ja Robert Behnken lähtevät kansainväliselle avaruusasemalle, jos sää suosii.

Raketti laukaistaan Floridan Kennedyn avaruuskeskuksen legendaariselta 39A-laukaisualustalta. Laukaisun on määrä tapahtua kello 23.33 Suomen aikaa. Laukaisua on seuraamassa presidentti Donald Trump.

Juttua päivitetty 27.5.2020 kello 23.24. Päivitetty tieto, että laukaisu viivästyy sään vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?