Kuvat: Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un palasi julkisuuteen – johti sotilas­kokousta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuvat: Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un palasi julkisuuteen – johti sotilas­kokousta

Kokouksessa keskusteltiin toimista ”ydinasepelotteen lisäämiseksi”.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un puhui Korean työväenpuolueen keskussotilaskomitean kokouksessa. Uutistoimisto KCNA julkaisi kuvan 23. toukokuuta 2020.­

24.5.2020 2:15

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on näyttäytynyt julkisuudessa viikkojen tauon jälkeen.

Pohjois-Korean virallisen uutistoimiston KCNA:n mukaan Kim isännöi sotilaskokousta, jossa keskusteltiin uusista toimista maan ”ydinasepelotteen lisäämiseksi”. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Kokouksen ajankohdasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta KCNA julkaisi kuvia kokouksesta lauantaina.

Analyytikot ovat laskeneet, ettei Kim ollut näyttäytynyt kolmeen viikkoon ennen tätä viikonloppua. Myös huhtikuussa hän pysytteli piilossa useamman viikon ajan.

Maailman sulkeutuneimman maan johtaja palasi lopulta julkisuuteen toukokuun vaihteessa esiintyen lannoitetehtaan avajaisista välitetyissä kuvissa.

Ennen tuoreimpia kuvia Kim nähtiin kuluneiden kahden kuukauden aikana vain neljä kertaa, kun viime vuonna samana ajanjaksona hän näyttäytyi 27 kertaa.

– Asiat eivät ole nyt normaalisti, huomautti Pohjois-Koreaa seuraavaan Korea Risk Groupin johtaja Chad O’Carroll aiemmin tällä viikolla.

Ulkomailla seurataan tarkoin vihjeitä Kimin terveydentilasta ja olinpaikasta, jos niistä löytyisi viitteitä epätasapainosta ydinasevaltion johdossa.

Etelä-Korean viranomaiset ovat arvelleet, että syynä Kimin piilotteluun ovat koronavirukseen liittyvät varotoimenpiteet. Pohjos-Korea on peruuttanut, siirtänyt tai pienentänyt useita suuria yleisötilaisuuksia koronan vuoksi. Virallisesti maasta ei ole ilmoitettu yhdestäkään koronatartunnasta.

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?