Matkustajakone syöksyi maahan Pakistanissa – lennolla lähes sata ihmistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Matkustajakone syöksyi maahan Pakistanissa – lennolla lähes sata ihmistä

Julkaistu: 22.5. 13:45, Päivitetty 22.5. 15:33

Pakistan International Airlinesin kone putosi asuinalueelle miljoonakaupunki Karachissa perjantaina.

Matkustajakone on syöksynyt maahan Pakistanissa, uutistoimistot AFP ja Reuters kertovat. Pakistanin ilmailuviranomaisten mukaan Pakistan International Airlinesin lennolla PK 8303 oli 91 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä, lentoyhtiön edustaja on kertonut.

Lahoresta lähtenyt kone putosi asuinalueelle miljoonakaupunki Karachissa Etelä-Pakistanissa.

Paikallinen tv-kanava Geo kuvasi, kuinka ihmiset ryntäsivät turmapaikalle asutusalueella ja ambulanssit yrittivät päästä paikalle. Onnettomuuspaikalta nousi savua.

Kone putosi asuinalueelle miljoonakaupunki Karachissa Etelä-Pakistanissa.

Pakistanin armeija on viestittänyt Twitterissä, että turma-alueelle on lähetetty turvallisuusjoukkoja ja helikoptereita kartoittamaan onnettomuuden laajuutta.

Pelastustyöntekijät ja paikalliset asukkaat ovat auttaneet maahan syöksyneen koneen ja tuhoutuneiden rakennusten raunioista ihmisiä turvaan samalla, kun palokunta on sammuttanut tulipaloa onnettomuuspaikalla.

Pakistan oli vain muutamaa päivää aiemmin sallinut kaupalliset lennot sen jälkeen, kun ilmailua oli rajoitettu koronaviruspandemian takia.

Pakistanissa valmistaudutaan muslimien pyhän kuukauden eli ramadanin päättymiseen ja monet ihmiset matkustavat koteihinsa.

Ambulansseja menossa onnettomuuspaikkaa.

Pakistanissa on vuosien varrella tapahtunut lukuisia lento-onnettomuuksia sotilas- ja matkustajalentokoneille sekä helikoptereille.

Vuonna 2010 Airblue-lentoyhtiön kone syöksyi maahan lähellä Islamabadia. Pakistanin historian synkimmässä lento-onnettomuudessa kuoli 152 lennolla ollutta ihmistä.

Vuonna 2016 PIA:n lentokone syttyi palamaan, kun toinen sen potkuriturbiinimoottoreista rikkoutui kesken lennon. Turmassa kuoli yli 40 ihmistä.

PIA oli yksi maailman johtavista lentoyhtiöistä 1970-luvulle asti, jonka jälkeen sen maine on vajonnut lukuisien lentojen peruuntumisten ja myöhästymisten sekä talousvaikeuksien jälkeen. Lisäksi yhtiö on joutunut lukuisiin kiistoihin vuosien varrella – esimerkkinä humaltuneen lentäjän pidätys Britanniassa vuonna 2013.

Juttua ja otsikkoa korjattu kello. 15.29. Lentoyhtiön tiedottajan mukaan lentokoneessa oli 91 matkustajaa ja 7 miehistön jäsentä, ei 99 matkustajaa ja 8 miehistön jäsentä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?