Madonluvut julki: WHO iski pöytään suurimmat päivittäiset korona­tartunta­luvut sitten pandemian alun - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Madonluvut julki: WHO iski pöytään suurimmat päivittäiset korona­tartunta­luvut sitten pandemian alun

Koronainfektion saaneiden määrä maailmassa hipoo jo viittä miljoonaa

21.5. 3:43

Päivittäiset tilastoidut koronavirustartunnat saavuttivat epidemian tähänastisen huippunsa, kertoi maailman terveysjärjestö WHO keskiviikkona 20. toukokuuta.

Edeltäneiden 24 tunnin aikana maailmassa rekisteröitiin yli 106 000 uutta koronatapausta, mikä on enemmän kuin kertaakaan yhden vuorokauden aikana sitten kriisin alkamisen, raportoi uutistoimisto Reuters.

Ihmisiä leipäjonossa Yhdysvalloissa, koronaviruksen pahoin ravistelemassa New Yorkissa.­

Uutiskanava CNN:n mukaan lähes kaksi kolmasosaa uusista tartunnoista on todettu neljässä maassa eli Yhdysvalloissa, Venäjällä, Brasiliassa ja Intiassa.

Erityisen huolestuttava tartuntojen määrän kasvu on nyt WHO:n mukaan köyhissä ja kehittyvissä maissa.

– Meillä on vielä pitkä tie kuljettavana tämän pandemian kanssa, WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus kertoi järjestön tiedotustilaisuudessa Genevessä.

Koronavirusinfektion saaneiden määrä ihmisten on nyt maailmalaajuisesti 4,94 miljoonaa. Tautiin on kuollut 323 300 ihmistä sen jälkeen kun ensimmäiset tapaukset havaittiin Kiinassa joulukuussa 2019.

Lukuja on saattanut nostaa se, että useat valtiot ovat viime aikoina tehostaneet testausta. Lukujen raportoinnissa voi lisäksi olla viiveitä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?