Lehti: Vaimonsa murhasta epäillyn norjalaismiljonäärin verijälkiä löytyi pariskunnan kotoa

Oikeuden mielestä todisteet eivät riitä miehen vangittuna pitämiseen.

Norjan poliisin tutkijat Hagenien kotitalossa.

20.5.2020 23:13

Poliisi löysi vaimonsa murhasta epäillyn norjalaismiljonääri Tom Hagenin verijälkiä pariskunnan yhteisestä kodista, kertoo Dagbladet-lehti. Vaimonsa murhasta tai avunannosta murhaan epäilty Hagen vapautettiin toukokuun alussa hovioikeuden päätöksellä tutkintavankeudesta, minkä jälkeen poliisi valitti päätöksestä.

Anne-Elisabeth Hagen katosi reilut puolitoista vuotta sitten, eikä häntä tai hänen ruumistaan ole toistaiseksi löydetty.

Dagbladetin tietojen mukaan poliisi löysi pian katoamisen jälkeen tehdyissä tutkimuksissa perheen kotoa kahdesta kohtaa Tom Hagenin verijälkiä. Poliisin mielestä löydetyt todisteet olivat keskeisiä Tom Hageniin kohdistuvissa epäilyissä.

Dagbladetin mukaan Tom Hagenilta tutkittiin mahdollisia vammoja tai haavoja, jotka voisivat selittää verijäljet, mutta mitään ei löydetty.

Kun todisteet esitettiin hovioikeudelle, sivuutti se ne. Oikeiden mukaan todisteet epäillä Hagenia murhasta eivät olleet tarpeeksi vahvat.

Lehden saamien tietojen mukaan Hagenin asianajaja Svein Holden totesi ettei poliisi usko, että Hagenilla olisi ollut suoraa fyysisistä roolia vaimonsa surmassa tai katoamisessa.

Miljonääri Tom Hagenia epäillään vaimonsa murhasta.

Verijälkiä löydettiin ainakin kylpyhuoneesta ja ja eteisestä.

– Asuintiloista löytyy lähes aina verijälkiä, vaikka mitään rikosta ei olisi tapahtunutkaan, huomautti entinen rikostutkija Per Angel Dagbladetille.

Lisäksi verijälkien ajoittaminen on hyvin vaikeaa.

Lehden mukaan ei ole tiedossa, miksi poliisi uskoo verijälkien yhdistävän norjalaismiljonäärin vaimonsa katoamiseen.

Norjalaismiljonääri Hagen, 70, otettiin kiinni huhtikuun lopussa, kun poliisi alkoi epäillä häntä 1,5 vuotta sitten kadonneen vaimonsa murhasta. Hagenia vastaan on nostettu syytteet murhasta tai avunannosta murhaan. Miljonääri on kiistänyt syytteet.

Toukokuun alussa poliisi pidätti noin 30-vuotiaan miehen liittyen Anne-Elisabeth Hagenin katoamiseen.

Poliisin mukaan miehellä on kytkös Tom Hageniin sekä myös kryptovaluuttoihin liittyvää osaamista. Poliisi tutki aiemmin Hagenin perheelle osoitettuja väitettyjä yhteydenottoja, joissa vaadittiin lunnaiden maksamista kryptovaluutassa vastineena Anne-Elisabeth Hagenin vapauttamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?