Ulkoministeri Pompeo perääntyi väitteissään – koronaviruksen tarkkaa alkuperää ei tiedetä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ulkoministeri Pompeo perääntyi väitteissään – koronaviruksen tarkkaa alkuperää ei tiedetä

Ulkoministeri Mike Pompeo kommentoi koronaviruskriisiä äärioikeistolaiselle sivustolle.

Julkaistu: 18.5. 14:39

Ulkoministeri väitti aiemmin, että virus olisi lähtöisin wuhanilaisesta laboratoriosta.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo vaikuttaa perääntyneen väitteissään koskien koronaviruksen alkuperää, CNN uutisoi. Pompeo väitti toukokuun alussa, että virus oli luotu laboratoriossa Kiinan Wuhanissa.

– On olemassa valtavat todisteet, että tämä kaikki alkoi sieltä, Pompeo totesi ABC:n haastattelussa.

Myös Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on sanonut epäilevänsä, että pandemian aiheuttanut uusi koronavirus on lähtöisin kiinalaisesta laboratoriosta.

Nyt Pompeo sanoi kuitenkin äärioikeistolaiselle Breitbart-sivustolle, ettei viruksen tarkkaa alkuperää tiedetä. Hänen mukaansa ”me tiedämme, että se alkoi Wuhanista, mutta emme tiedä mistä ja keneltä ja ne ovat tärkeitä asioita”.

– Olemme toistuvasti pyytäneet, että tiimimme menisivät sinne avustamaan heitä sen tunnistamisessa, mistä virus sai alkunsa, Pompeo sanoi.

Jo aiemmin niin Kiina kuin esimerkiksi tutkijatahot ovat sanoneet, ettei ole olemassa todisteita siitä, että virus olisi karannut laboratoriosta. Myös tiedustelutieto ei tue väitteitä viruksen yhteydestä laboratorioon.

Koronapandemia on kiristänyt Yhdysvaltojen ja Kiinan välejä entisestään. Presidentti Trump on toistuvasti kritisoinut Kiinaa siitä, että virus pääsi leviämään maailmalle. Viime perjantaina Trump sanoi, ettei halua puhua Kiinan presidentille Xi Jingpingille.

– Olen erittäin pettynyt Kiinaan, Trump sanoi.

– Heidän ei olisi pitänyt antaa tämän tapahtua. Teen upean kauppasopimuksen ja nyt sanon, ettei tämä tunnu enää samalta. Muste oli hädin tuskin kuivunut, kun rutto tuli. Ja nyt se ei enää tunnu samalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?