Koronan piinaaman lentotukialuksen miehistön jäseniä sairastunut uudestaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Koronan piinaaman lentotukialuksen miehistön jäseniä sairastunut uudestaan

Joukko aiemmin koronaan sairastuneita merimiehiä todettiin jo terveiksi.

Lentotukialus USS Theodore Roosevelt kuvattuna saapumassa Da Nangin satamaan Vietnamissa.

17.5.2020 16:45

Koronaviruksen piinaaman amerikkalaisen USS Theodore Roosevelt -lentotukialuksen miehistön jäseniä on sairastunut uudestaan koronaan annettuaan välissä jo negatiivisen testituloksen.

Aiemmin tällä viikolla kaapelikanava CNN kertoi viiden merisotilaan antaneen positiivisen koronatestin, vaikka heidän ehdittiin jo todeta parantuneen taudista.

Lauantaina verkkolehti Politico uutisoi että positiivisen testituloksen saaneita olisi vielä kahdeksan lisää. Myös heidän kerrotaan sairastuneen aiemmin koronaan mutta parantuneen siitä ja palanneen palvelukseen.

Toistaiseksi on vielä epäselvää, ovatko miehistön jäsenet saaneen viruksen uudelleen, vai onko pieni määrä virusta jäänyt heidän elimistöönsä sairastumisen jälkeen. Lentotukialuksella on käytössä tarkat turvatoimet, ja miehistöön kuuluvia testataan koronan varalta jatkuvasti.

USS Theodore Roosvelt -aluksella riehuneen koronaepidemian seurauksena aluksen lähes 4 900 miehistön jäsenestä yli 1 000 sai koronatartunnan. Tilanne aluksella nousi uutisaiheeksi sen jälkeen, kun aluksen kapteeni kritisoi Yhdysvaltain laivaston toimintaa epidemian aikana ja sai myöhemmin potkut kommenttiensa vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?