Asukas löysi 2,5-metrisen pytonin postilaatikostaan New Yorkissa – ”Se oli erittäin kiihtynyt” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Asukas löysi 2,5-metrisen pytonin postilaatikostaan New Yorkissa – ”Se oli erittäin kiihtynyt”

New Yorkin poliisi julkaisi Twitterissä kuvan etsivä Oterosta ja tämän kiinni nappaamasta pytonista.

Julkaistu: 17.5. 4:00

”New Yorkin parhaaksi käärmeidenkäsittelijäksi” kutsuttu poliisietsivä Jose Otero sai pyydystettyä kutsumattoman vieraan naapurin tarjoamaan tyynyliinaan.

Paikallinen asukas löysi New Yorkin Bronxissa perjantaiaamuna kutsumattoman vieraan postilaatikostaan. Kyseessä oli poliisin mukaan noin 2,5 metriä pitkä pytonkäärme.

ABC Newsin mukaan oli onni onnettomuudessa, että paikalle saapui hälytyksen jälkeen ”New Yorkin paras käärmeidenkäsittelijä”, etsivä Jose Otero. Kanavan mukaan 21 vuotta New Yorkissa poliisina työskennellyt Otero on paininut käärmeiden kanssa eri puolilla kaupunkia useasti aiemminkin.

Kokemusta matelijoiden käsittelystä Otero on saanut lemmikkiensä kautta, sillä hän omistaa useita käärmeitä ja liskoja.

Otero kertoi myöhemmin lehdistötilaisuudessa ymmärtäneensä käärmeen olevan ”vakavissaan”, kun hän näki sen roikkuvan talon sisäänkäynnin rakenteissa.

– Se oli erittäin kiihtynyt. Sen pää oli koholla ja se sihisi, ja meillä oli syytä olla huolissamme, Otero kuvaili tilannetta.

”Ja seuraavaksi huomaat käärmeen rouskuttavan sormiasi”

Otero kertoi käyttäneensä käärmeiden kiinni ottamiseen tarkoitettua lassokeppiä irrottaakseen pytonin talon rakenteista. Sitten hän nappasi käärmettä hännästä ja pyysi naapurilta lakanaa, johon matelijan voisi kääriä.

– Hän antoi minulle pienen tyynyliinan. Totesin vain: ”Tämä ei tule mahtumaan tuohon tyynyliinaan. Tarvitsen isomman.” Niinpä hän toi minulle ison tyynyliinan, melkein kuin säkin, Otero kertoi.

New Yorkin poliisi julkaisi Twitterissä kuvan etsivä Oterosta ja tämän kiinni nappaamasta pytonista.

Hän uskoi käärmeen olevan jonkun lemmikki, sillä se näytti terveeltä ja liikkui normaalisti. Otero huomautti, että jotkut käärmettä lemmikkinään pitävistä eivät ymmärrä niiden pääsevän helposti karkuun, jos niiden tiloja ei ole varmistettu kunnolla pysymään kiinni.

Hän varoitti myös muita siitä, ettei lemmikkikäärmettä tule yrittää ottaa itse kiinni, jos sellaiseen törmää, vaan sen sijaan täytyy soittaa poliisille.

– Ihmiset saavat väärinkäsityksiä televisiosta: ”Joo, napataan vain päästä kiinni ja kaikki menee hyvin”. Ja seuraavaksi huomaat käärmeen rouskuttavan sormiasi, Otero sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?