Brasiliassa ennätysmäärä koronakuolemia – presidentti Bolsonaron ympärillä kiehuu skandaali - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brasiliassa ennätysmäärä koronakuolemia – presidentti Bolsonaron ympärillä kiehuu skandaali

Presidentti Bolsonaron korruptioepäilyt kääntyivät entistä vakavammiksi.

Brasilian presidentti Jari Bolsonaro puhui maskiin pukeutuneena journalisteille tiistaina Brasíliassa, Brasiliassa.­

13.5. 9:18

Brasiliassa on rekisteröity tähän asti suurin määrä koronaviruskuolemia yhdessä päivässä. Terveysministeriön mukaan tiistaina kuolleita laskettiin olleen 881.

Brasiliasta on tullut Latinalaisen Amerikan pahiten koronaviruksesta kärsinyt maa. Maailmanlaajuisessa vertailussa se on noussut kuudenneksi. Tartuntoja on liki 178 000 ja kuolleita 12 400. Suhteessa asukaslukuun siellä on 838 tartuntaa ja 59 kuolemantapausta miljoonaa asukasta kohti.

Asiantuntijoiden mukaan todelliset tartuntamäärät ovat todennäköisesti selvästi suuremmat, sillä Brasiliassa testataan vain sairaalahoitoon tuodut potilaat.

Presidentti Jair Bolsonaro on nimittänyt koronavirusta "pikkuflunssaksi", luonnehtinut rajoitustoimia turhaksi hysteriaksi ja vaatinut paikallisviranomaisia lopettamaan ne.

Koronaviruksen lisäksi Brasiliassa kiehuu Bolsonaron ympärillä poliittinen skandaali. Presidentin epäillään yrittäneen järjestää korkeille poliisiviranomaisille potkuja suojellakseen itseään ja perhettään korruptiotutkimuksilta. Korkein oikeus on määrännyt tutkittavaksi, onko presidentti puuttunut poliisin toimintaan.

Epäilyt Bolsonaroa kohtaan muuttuivat entistä vakavammiksi, kun tutkijat saivat nähdäkseen videonauhoituksen hallituksen kokouksesta, jossa presidentti puhuu perheensä suojelemisesta. Bolsonaro selittää puhuneensa tuolloin perheensä fyysisestä turvallisuudesta.

Mahdollisen virkasyytteen nostamisesta päättää Brasilian kongressi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?