NYT: Lapsilla todettu uudenlaisia vakavia koronaoireita New Yorkissa, kolme kuollut

Oireisiin kuuluu niin korkeaa kuumetta kuin ihottumaa.

New Yorkissa lähes 40 lasta on sairastunut vakavaan tulehdustautiin, jonka epäillään olevan yhteyksissä koronavirukseen.

Asiasta kertoi muun muassa New York Times. Sen oireisiin kuuluvat muun muassa pidentynyt korkea kuume, ihottuma, vatsakivut, sydämen lyöntien kiihtyminen ja ihon värin muuttuminen.

New Yorkin osavaltiossa oireyhtymään on kuollut kolme lasta, joilla ei ole ollut perussairauksia.

Tieto on herättänyt huolta, koska tähän asti lasten on katsottu sairastavan koronaviruksen aiheuttama tauti pääosin oireettomana tai lieväoireisena.

New Yorkin kaupungin terveysviranomaisten mukaan viranomaisia varoitettiin oireyhtymästä toukokuun alussa, kun vastaavanlaisia tapauksia oli ilmennyt Britanniassa.

– Tilanne kehittyy yhä, sanoi New Yorkin terveysviranomainen ja lääkäri OxirisBarbot. Barbotin mukaan liittovaltion tulisi lisätä testausta, jotta vakavaan tautiin sairastuvat lapset voitaisiin tunnistaa. Hän kehotti myös vanhempia tarkkaavaisuuteen asiassa.

Vastaavia oireita on raportoitu kourallinen myös muualla Yhdysvalloissa. Euroopassa tapauksia on todettu 50, muun muassa Britanniassa, Ranskassa ja Italiassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?