30-vuotias mies pidätetty epäiltynä osallisuudesta norjalaismiljonäärin puolison katoamiseen

Poliisin mukaan Anne-Elisabeth Hageniin kohdistuvasta henkirikoksesta jo syytteen saaneella miehellä on kryptovaluuttoihin liittyvää osaamista.

8.5.2020 10:02

Norjan poliisi on pidättänyt noin 30-vuotiaan miehen liittyen miljonääri Tom Hagenin puolison Anne-Elisabeth Hagenin puolentoista vuoden takaiseen katoamiseen. Pidätyksestä uutisoivan VG:n mukaan mies pidätettiin torstai-iltana Oslossa.

Lehden lähteiden mukaan mies asuu kuitenkin toisaalla Østlandetin alueella, ja siviilipukuiset poliisit ovat tutkineet hänen nimissään olevaa asuntoa siellä.

Poliisi julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa miehen kerrottiin jo saaneen syytteen Anne-Elisabeth Hageniin kohdistuneesta henkirikoksesta tai avunannosta siihen.

Poliisin teltta on seisonut jo tovin Hagenien talon pihalla Oslon lähellä sijaitsevassa Lørenskogin kunnassa.

Poliisin mukaan miehellä on kytkös Tom Hageniin sekä myös kryptovaluuttoihin liittyvää osaamista. Poliisi tutki aiemmin Hagenin perheelle osoitettuja väitettyjä yhteydenottoja, joissa vaadittiin lunnaiden maksamista kryptovaluutassa vastineena Anne-Elisabeth Hagenin vapauttamisesta.

Tom Hagenin asianajaja kertoi VG:lle, ettei puolustus halua kommentoida uutta pidätystä ennen kuin siitä on tarjolla enemmän tietoa.

Puolitoista vuotta sitten kadonnutta Anne-Elisabeth Hagenia ei ole löydetty. Poliisi uskoo hänen olevan kuollut.

Tom Hagen, 70, otettiin kiinni vaimonsa murhasta epäiltynä huhtikuun alussa. Torstaina kerrottiin, että Eidsivatingin hovioikeus oli päättänyt vapauttaa Hagenin tutkintavankeudesta, koska sen mukaan todisteet tätä vastaan eivät ole tarpeeksi vahvat.

Paikallinen poliisi on kuitenkin tehnyt päätöksestä korkeimpaan oikeuteen valituksen, jota käsiteltäneen perjantaina. Hagenin asianajaja ei osannut sanoa, onko uudella pidätyksellä vaikutusta miehen vapautumiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?