Saksa lieventää koronarajoituksia – samalla esiteltiin myös ”Merkelin hätäjarru” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saksa lieventää koronarajoituksia – samalla esiteltiin myös ”Merkelin hätäjarru”

Saksan liittokansleri Angela Merkel kertoi rajoitusten osoittaisesta purkamisesta.

Julkaistu: 6.5. 21:51

Saksa alkaa purkaa koronaviruksen takia luotuja rajoituksia, mutta suunnitelmaan sisältyy hätäjarru, jos tartunnat alkavat lisääntyä.

Saksa luopuu osasta koronarajoituksia. Kaupat ja koulut ovat avautumassa uudelleen myöhemmin tässä kuussa. Joitakin rajoituksia jatketaan kuitenkin kesäkuun alkuun eli 5.6. saakka.

Saksan liittokansleri Angela Merkel kertoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa, että suunnitelmaan sisältyy keinoja, joilla palataan uudelleen rajoituksiin, jos tartunnat alkavat lisääntyä.

Baijerin pääministeri, CSU:n puheenjohtaja Markus Söder nimesi Merkelin kertomat keinot ”hätäjarruksi”. Näin kertoo Der Tagespiegel. Ohjelma syntyi Saksan alueiden pääministereiden kanssa.

Näin hätäjarru toimii

Lehti kertoo miten, hätäjarru toimii.

Saksan osavaltiot aloittavat rajoitukset uudelleen, jos uusien tartuntojen määrä on enemmän kuin uutta 50 tartuntaa 100 000 asukasta kohti, rajoitukset on palautettava seitsemän päivän kuluessa.

Suurissa kaupungeissa, kuten Berliinissä, hätäjarrua on painettava jo, kun uusien tartuntojen määrä on 35 yhteensä 100 000 asukasta kohti.

Lehden mukaan Saksan kansallinen keskiarvo on tällä hetkellä 12 tartuntaa 100 000 asukasta kohti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?