Video näyttää: Näin Kate selvisi korona­eristyksestä vain 9 neliön asunnossaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Video näyttää: Näin Kate selvisi korona­eristyksestä vain 9 neliön asunnossaan

Kate Jones on viettänyt aikansa 9 neliön asunnossaan sen jälkeen, kun hänen asuinmaassaan Ranskassa otettiin käyttöön ulkonaliikkumiskielto 17. maaliskuuta.

5.5.2020 20:01

Pariisissa asuva australialainen kuvittaja Kate Jones ei uskonut kolme vuotta sitten hankkiessaan yhdeksän neliömetrin asuntonsa, että joutuisi joskus viettämään siellä kuukausia.

Kun koronavirusepidemia leimahti myös Ranskassa, maassa otettiin kuitenkin käyttöön tiukat rajoitustoimet 17. maaliskuuta. Rajoitustoimiin kuuluu muun muassa ulkonaliikkumiskielto. Edes urheilu ei ole päivällä sallittua ulkona. Rajoituksia aletaan höllentää 11. toukokuuta.

Tältä näyttää yhdeksän neliön yksiössä.

Jones myöntää Reutersin haastattelussa tunteneensa klaustrofobiaa eristyksen alkuvaiheessa 550 euroa kuussa maksavassa yksiössään.

– En ole koskaan aiemmin halunnut niin paljon laittaa jalkani ruoholle ja olla ulkona sinisen taivaan alla, sanoi 30-vuotias nainen.

Kate Jones tekemässä kuvitusta yksiössään.

Eristyksen kestääkseen Jones laati suunnitelman: 9 neliötään hän jakoi osiin niin, että tietyissä osissa hän pelkästään lepää, toisissa lukee tai tekee töitä. Hän myös toi luonnon kotiinsa alkamalla kasvattaa porkkanoita, avokadoja, minttua ja auringonkukkia.

– Erityisesti eristyksen aikana ajankulku on hieman epämääräistä, joten oli todella isoksi avuksi nähdä jonkin muuttuvan ajan myötä.

– Sen sijaan, että otin paineita siitä, mitä minun pitää oppia tai saavuttaa tai taidosta, joka minun pitää hankkia, koska nyt on aikaa, tajusin, että asiat liikkuvat hitaasti.

Kate Jones on alkanut kasvattaa kasveja.

Vaikka Jones onkin viikkojen myötä sopeutunut eristykseen, odottaa hän paluuta normaalielämään.

– Kun puistot aukeavat, haluan ensiksi mennä ulos piknikille. Se on minulle todellinen nautinto. Mutta myös haluan halata ystäviäni!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?