Koronataistelun mallimaa Uusi-Seelanti ei aio avata rajojaan vielä ”pitkään aikaan” – pää­ministerillä jyrkkä linja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Koronataistelun mallimaa Uusi-Seelanti ei aio avata rajojaan vielä ”pitkään aikaan” – pää­ministerillä jyrkkä linja

Maa neuvottelee ”matkustuskuplasta” Australian kanssa.

Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern.­

5.5.2020 8:38

Uuden-Seelannin pääministerin Jacinda Ardernin mukaan maa ei aio avata rajojaan muulle maailmalle vielä pitkään aikaan. Asiasta uutisoi BBC verkkosivuillaan.

Uusi-Seelanti on neuvotellut Australian kanssa ”matkustuskuplasta”, jossa ihmiset voisivat liikkua maiden välillä vapaasti ja ilman karanteenia.

Ardern kuitenkin korostaa, että muualta tulevia matkustajia maa ei voi vielä pitkään aikaan ottaa vastaan. Sekä Uusi-Seelanti että Australia ovat sulkeneet rajansa lähes kaikilta ulkomaalaisilta koronapandemian johdosta.

Ardernin mukaan ”matkustuskupla” Uuden-Seelannin ja Australian välillä on mahdollinen, koska molemmat maat ovat onnistuneet koronatoimissaan hyvin.

Tiistaina Uusi-Seelanti tiedotti, ettei uusia koronatapauksia ole ilmennyt kahteen päivään. Yhteensä maassa on todettu 1 500 tartuntaa ja vain 20 ihmistä on kuollut.

Noin 25 miljoonan asukkaan Australiassa koronatapauksia on vajaat 7 000 ja -kuolemia 96. Tilanne on maassa kohentunut viime aikoina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?