Murhasta epäilty norjalais­miljonääri solmi kadonneen vaimonsa kanssa avio­ehdon, joka on nyt tutkinnan keskiössä – tällainen on kohtuuttomaksi kuvailtu sopimus

Mahdollinen avioero olisi tullut kalliiksi miljonäärille.

Norjan poliisi tutki Hagenin perheen kotia uudestaan sen jälkeen, kun Tom Hagen oli pidätetty epäiltynä vaimonsa Anna-Elisabethin murhasta tai avunannosta siihen.

2.5.2020 18:54

Norjassa vahvistuu käsitys siitä, että miljonäärin vaimon Anne-Elisabeth Hagenin salaperäisen katoamisen ja mahdollisen murhan taustalla vaikuttivat rahakysymykset ja perintöasiat.

Norjalaisten lehtien mukaan Anne-Elisabeth Hagen suunnitteli avioeroa miehestään Tom Hagenista. Avioerossa hän olisi saanut satoja miljoonia.

Anne-Elisabeth Hagen katosi puolitoista vuotta sitten.

Hänen puolisonsa, norjalaismiljonääri Tom Hagen, 70, pidätettiin torstaina. Häntä epäillään vaimonsa murhasta tai avunannosta murhaan.

Norjalaisten lehtien mukaan Anne-Elisabeth Hagen oli puhunut avioerosta.

Norjalaislehti VG kirjoittaa, miten Anne-Elisabeth Hagen kertoi ihmisille eläneensä monta vuotta turbulentissa avioliitossa. Poliisi on saanut tutkimuksissa selville, että Anne-Elisabeth Hagen suunnitteli eroa.

Pariskunta vihittiin vuonna 1969. Oltuaan naimisissa 18 vuotta he laativat ensimmäisen avioehdon.

Mahdollisessa avioerossa vaimo olisi saanut puolet asunnosta ja asumisoikeuden siihen. Jos Tom Hagenin liiketoimintoja menee nurin, omaisuus siirtyisi vaimon nimiin.

Vuonna 1993 pariskunta teki uuden avioehdon. Sen mukaan asunto siirtyisi mahdollisessa erossa Tom Hagenille.

Vaimolla olisi oikeus vain kalusteisiin ja irtaimistoon. Vaimo saisi myös auton ja 200 000 Norjan kruunua. IS uutisoi jo aiemmin, että avioehto on nyt poliisitutkinnan keskiössä.

Lakiasiantuntijoiden mukaan avioehto oli laadittu niin kohtuuttomaksi, että se olisi voinut kumoutua oikeudessa.

Lakimiesten mukaan vaimo olisi voinut saada avioerossa satoja miljoonia.

– Jos vaimo olisi riitauttanut sopimuksen ja vaatinut avioeroa, aviopuoliso olisi ”nyljetty” oikeudessa, avioeroihin erikoistunut Mette Yvonne Larsen sanoo VG:lle.

Perintöasioihin erikoistunut Birgitte Bull kommentoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle, että hän on työskennellyt alalla 25 vuotta, mutta on harvoin nähnyt vastaavaa.

– Olen harvoin nähnyt yhtä epätasaväkistä sopimusta.

Katosi puolitoista vuotta sitten

Tieto Anne-Elisabeth Hagenin katoamisesta tuli julkisuuteen tammikuussa 2019. Norjan poliisi kertoi, että miljonäärin vaimo oli mahdollisesti siepattu lokakuussa 2018.

Katoaminen oli tullut ilmi, kun Tom Hagen oli saapunut illalla kotiin. Tyhjässä kodissa oli huonolla norjalla kirjoitettu viesti, jossa vaadittiin lunnasrahoja.

Helmikuussa 2019 poliisi kertoi, ettei se uskonut miljonäärin vaimon enää olevan elossa.

VG:n mukaan poliisi epäili jo seuraavasta kesästä lähtien Tom Hagenin olleen osallisena vaimonsa katoamiseen ja kuolemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?