”Koronavirus­risteilijä” evakuoitiin satamaan Italiassa – joka viidennellä tartunta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Koronavirus­risteilijä” evakuoitiin satamaan Italiassa – joka viidennellä tartunta

Costa Magica on käynyt pariin otteeseen myös Helsingissä. Risteilyalus kuvattuna Helsingin Länsisatamassa kesällä 2019.

Julkaistu: 28.4. 21:41

Atlantin valtameren yli Välimerelle seilannut risteilyalus Costa Magica sai luvan rantautua Anconan satamaan Italiassa tiistaina.

Risteilyaluksella on yhteensä 617 henkeä, joista 130:llä on todettu koronavirus.

Asiasta kertoi Italian uutistoimisto Ansa.

Laivan matkustajia aletaan päästää pois laivasta sitä mukaa, kun terveysviranomaiset ovat saaneet terveystarkastukset tehtyä. Laivalta poistuvat siirretään ilman ihmiskontakteja ”maksimaalisen terveysturvallisuuden oloissa” karanteenitilaan.

Terveystarkastukset aloitettiin jo laivalla ennen aluksen rantautumista Anconaan Italian itärannikolla.

Laivayhtiön edustajan Nadia Stortin mukaan laivalla on etupäässä nuoria matkustajia, jotka eivät kuulu riskiryhmiin. Storti kertoi, että positiivisen testituloksen antaneet on testattu ”epäluotettavalla pikatestillä”.

Storti lisäsi, että laivalla olevat eivät ole kärsineet oireista.

– Sanon sen selvästi. Anconan asukkaiden terveydelle tai turvallisuudelle tästä ei ole mitään vaaraa, Anconan kaupunginjohtaja Valeria Mancinelli sanoi Ansalle.

Ensimmäiset koronavirustartunnat Costa Magicalla havaittiin jo yli kuukausi sitten. Se johti laivalla tiukkoihin turva- ja eristystoimiin.

Kun alus pysähtyi Miamissa Yhdysvalloissa maaliskuun lopussa, laivalta evakuoitiin ”flunssantapaisista” oireista kärsiviä. Yhteensä Miamissa laivan kyydistä jäi pois 315 henkeä.

Arvioidaan, että kestää viikkoja, ennen kuin kaikki Costa Magican matkustajat pääsevät koteihinsa maailmanlaajuisten matkustusrajoitusten takia. Risteilyllä oli mukana usean eri maan kansalaisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?