Trump kertoo tietävänsä, kuinka Kim Jong-un voi: ”Kuulette hänestä luultavasti lähi­tulevaisuudessa”

Pohjois-Korean diktaattorin terveydentilasta on levinnyt huhuja viime päivinä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump koronavirusta käsittelevässä tiedotustilaisuudessa varhain tiistaina Suomen aikaa. Koronan lisäksi presidentti vastasi Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-unia koskevaan toimittajan kysymykseen.

28.4.2020 2:04

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi tiedotustilaisuudessa medialle tietävänsä, kuinka Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un voi. Trump kuitenkin sanoi, ettei hän voi puhua asiasta.

– En voi kertoa tarkalleen. Kyllä, minulla on erittäin hyvä käsitys, mutta en voi puhua siitä nyt. Toivotan hänelle vain hyvää vointia.

– Toivon, että hän on kunnossa. Tiedän, kuinka hän voi, suhteellisesti puhuen. Kuulette hänestä luultavasti lähitulevaisuudessa, Trump sanoi.

Trump piti tiedotustilaisuutta koronaviruspandemiasta varhain tiistaina Suomen aikaa. Hän kertoi Kim Jong-unista vastauksena toimittajan kysymykseen.

Pohjois-Korean itsevaltiaan terveydentilasta on viime päivinä liikkunut vahvistamattomia huhuja, sillä häntä ei ole nähty edustustehtävissä pariin viikkoon. Kim Jong-un jätti väliin jopa isoisänsä syntymäpäiväjuhlan, johon hän on osallistunut tähän mennessä joka vuosi.

Huhut ovat kertoneet diktaattorin jopa kuolleen.

Maanantaina myös Pohjois-Korean valtionmedia KCNA teki osansa lieventääkseen diktaattorista leviäviä huhuja. Media julkaisi maanantaina kirjeen, jonka Kim Jong-un kirjoitti Etelä-Afrikan presidentille Cyril Ramaphosalle onnitellakseen tätä maan Vapauden päivänä. Kirje oli päivätty maanantaille 27. huhtikuuta. Asiasta kertoo CNN.

Kirjeessä Pohjois-Korean johtaja ilmaisi varmuutensa siitä, että maiden välinen ystävyys kehittyisi jatkossakin.

Sunnuntaina Etelä-Korean presidentin avustaja Moon Chung-in kertoi CNN:lle, että Pohjois-Korean johtaja on ”elossa ja kunnossa”. Hänen mukaansa Kim on pysytellyt Wonsanin alueella maan itärannikolla huhtikuun 13. päivästä alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?