”Tilanne on äärimmäinen” – Tukholman sairaan­hoidon johtaja pelkää henkilö­kunnan voimien loppuvan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Tilanne on äärimmäinen” – Tukholman sairaan­hoidon johtaja pelkää henkilö­kunnan voimien loppuvan

Ruotsissa terveydenhuollon kestokyky on kovalla koetuksella koronavirusepidemian vuoksi.

Koronapotilasta hoidettiin Karoliinisessa yliopistosairaalassa Tukholmassa 19. huhtikuuta.­

26.4. 23:06

Tukholman alueen terveydenhuollon ja sairaanhoidon aluejohtaja Björn Eriksson kuvailee Ruotsin radiolle tämänhetkistä tilannetta ”äärimmäiseksi”.

– Tilanne on ollut äärimmäinen ja se on äärimmäinen juuri nyt, sellainen jollaisessa me emme ole koskaan olleet, hän sanoo haastattelussa.

Tukholman sairaaloissa kerrotaan olevan tällä hetkellä yli tuhat ihmistä hoidettavana koronan vuoksi. Tehohoidossa on koko maassa hieman yli 550 covid-19-potilasta.

Pelkästään Tukholmassa tehohoidettavia koronapotilaita on noin 230. Normaalisti koko alueella on vain 90 tehohoitopaikkaa, ja määrä on koronaepidemian vuoksi jouduttu nelinkertaistamaan.

Eriksson kuitenkin sanoo haastattelussa olevansa tyytyväinen, että sekä koronaa sairastavat että muut potilaat on kyetty hoitamaan.

– Mutta tämä on suuri ponnistus työntekijöillemme ja iso huolenaiheeni on, kykenemmekö me toimimaan tällä tasolla useita viikkoja, hän toteaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?