Satelliittikuvat antavat tiedonjyväsiä julkisuudesta pois olleen Pohjois-Korean johtajan sijainnista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Satelliittikuvat antavat tiedonjyväsiä julkisuudesta pois olleen Pohjois-Korean johtajan sijainnista

Kimin terveydentila on herättänyt viime aikoina kysymyksiä.

26.4.2020 6:18

Todennäköisesti Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unille kuuluva juna on nähty maan itäosassa. Asia selviää satelliittikuvista, jotka on analysoinut Yhdysvalloissa sijaitseva ajatushautomo.

Hautomon mukaan kuvat eivät vielä todista Kimin sijaintia tai tämän terveydentilaa, mutta ne saattavat antaa osviittaa.

Satelliittikuvien perusteella tontilla näkyy olevan oman juna-aseman lisäksi muun muassa koripallokenttä, teatteri, ammuskelurata ja useita huviloita. Alue on tarkasti vartioitu ja sille on omat sisäänkäynnit tarkastuspisteineen.

Satelliittikuvissa Pohjois-Korean johtajan asuintontilla näkyy olevan oman juna-aseman lisäksi muun muassa koripallokenttä, teatteri, ammuskelurata ja useita huviloita.­

Kimin terveydentila on herättänyt kysymyksiä viime aikoina. Aikaisemmin viikolla uutisoitiin, että johtaja olisi toipumassa vakavasta leikkauksesta eikä häntä ole näkynyt pitkään aikaan julkisuudessa.

Lauantaina uutistoimisto Reuters paljasti Kiinan lähettäneen ryhmän lääketieteen asiantuntijoita Pohjois-Koreaan Kimin avuksi.

Satellittikuviin uskotaan tallentuneen Kim Jong-unin juna.­

Alue on tarkasti vartioitu.­

Reutersin mukaan Etelä-Korean ja Kiinan viranomaiset ovat kiistäneet tiedot, joiden mukaan Kim olisi hengenvaarassa. Eteläkorealaiset viranomaiset puolestaan ovat sanoneet, ettei Pohjois-Koreassa ole havaittu tavallisesta poikkeavaa liikehdintää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?