Demokraattien Biden: Trump yrittää siirtää presidentinvaaleja

”Hän yrittää keksiä jonkin syyn sille, miksi niitä ei voida pitää.”

Demokraattien todennäköinen tuleva presidenttiehdokas, ex-varapresidentti Joe Biden (oik.) varoittaa, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump yrittää siirtää marraskuun presidentinvaaleja.

24.4.2020 11:09

Demokraattien todennäköinen tuleva presidenttiehdokas, ex-varapresidentti Joe Biden varoittaa, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump yrittää siirtää marraskuun presidentinvaaleja, jotta välttyisi vaalitappiolta.

– Pankaapa sanani merkille: hän yrittää perua vaalit jotenkin, keksiä jonkin syyn sille, miksi niitä ei voi pitää, Biden sanoi verkossa pitämässään varainkeruutapahtumassa.

Laajaa ennakkoäänestystä postitse on väläytetty yhtenä mahdollisena tapana vaalien läpiviemiseen koronavirusepidemian aikana, mutta Trumpin mukaan tämä tarjoaisi liikaa mahdollisuuksia vaalivilppiin.

Trump uhkasi taannoin kaataa veto-oikeudellaan Yhdysvaltain postin lisärahoituksen vaaleja varten. Bidenin mukaan tämäkin osoittaa, että presidentti yrittää vaikeuttaa äänestämistä kaikin tavoin.

Trumpia on syytetty siitä, että hän käyttää päivittäisiä Valkoisen talon tiedotustilaisuuksia oman vaalikampanjansa edistämiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?