Japanilaispormestari haluaa miehet ostoksille, koska naiset vetelehtivät – ”Räpläävät tavaroita ja pohtivat” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Japanilaispormestari haluaa miehet ostoksille, koska naiset vetelehtivät – ”Räpläävät tavaroita ja pohtivat”

”Miehet kaappaavat mukaansa tavarat, jotka on käsketty ostaa, ja lähtevät”

24.4.2020 8:37

Japanilaisen Osakan kaupungin pormestari Ichiro Matsui, 56, on joutunut kovan arvostelun kohteeksi sen jälkeen, kun hän ehdotti, että miesten pitäisi käydä kaupassa ostoksilla, koska naiset eivät osaa päättää asioista ja lontivat kaupassa liian kauan.

Koronaviruspandemian aikana kauppareissut pitäisi pitää mahdollisimman lyhyinä.

– Miehet kaappaavat mukaansa tavarat, jotka on käsketty ostaa, ja lähtevät. Siksi heidän tulisi käydä ostoksilla. Naiset taas empivät, räpläävät tavaroita ja pohtivat asioita, Matsui sanoi Kyodo-uutistoimiston mukaan.

Sosiaalisen median kommenteissa Matsui sai nopeasti rutkasti kuraa päälleen kommenteistaan. Häntä syytettiin ennakkoluuloista ja stereotypioiden vahvistamisesta.

– Luuleeko hän, että naiset viihtyvät kaupoissa. He ajattelevat ruokalistoja ja vertaavat hintoja, perusteli eräs kommentoija.

Toki Matsuilla oli myös joitain puolustajia.

– Hän on oikeassa. Varsinkin vanhemmat naiset vain rupattelevat eivätkä ostoksista piittaa, kommentoi pormestarin kanssa samaa mieltä ollut kirjoittaja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?