Saarenmaa on Viron ”koronasaari” – jopa puolet asukkaista saanut tartunnan

Saarenmaasta on tullut Viron koronavirusepidemian keskus.

Kuressaaren kaupungin torilla oli autiota maaliskuun lopulla.

16.4.2020 20:56

Suomalaisillekin tuttu idyllinen Saarenmaan saari kärsii pahiten koronaepidemiasta Virossa. Saarenmaata kutsutaan jo ”koronasaareksi”.

Terveysviranomaisten mukaan jopa puolet Saarenmaan asukkaista on voinut saada koronavirustartunnan. Saarenmaalla asuu vakituisesti noin 33 000 ihmistä.

– Tartuntamäärä on asukaslukuun suhteutettuna yksi Euroopan, ellei jopa maailman korkeimmista, kertoo Anu Vares Saarenmaan kriisikeskuksesta BBC:lle.

Saarenmaalla oli torstaihin mennessä löydetty 508 tartuntaa. Virossa on havaittu yhteensä 1 434 positiivista koronatartuntaa. Tautiin on kuollut 36 ihmistä. Tiistaihin mennessä kuolleista 19 oli Saarenmaalta.

Suljettu kauppa Kuressarressa.

Ensimmäiset koronatapaukset havaittiin Saarenmaalla kuukausi sitten saarella käyneen italialaisen lentopallojoukkueen vierailun jälkeen. Useat milanolaisen joukkueen jäsenet sairastuivat kuumeeseen vierailun aikana. Samoihin aikoihin saarella oli suuri naistenpäivän festivaali, minkä arvellaan vaikuttaneen viruksen leviämiseen.

Saarenmaa ja muut lähisaaret on eristetty muusta maasta. Maaliskuun lopulla Saarenmaan ja Muhun saaren asukkaat määrättiin kotikaranteenin paitsi välttämättömät käynnit esimerkiksi kaupassa.

Kuressaaren sairaalan työntekijöistä 75:llä on todettu koronatartunta, kertoo Yle. Viikko sitten kuoli sairaalassa työskennellyt 53-vuotias nainen. Terveysviranomaiset ilmoittivat tiistaina, että covid-19-potilaita aletaan siirtää hoitoon myös manner-Viroon, jotta Kureessaaren sairalan työtaakka helpottuisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?