Vastustajat liittoutuivat, jotta Donald Trump kukistuisi – Bernie Sanders tukee Joe Bideniä Yhdysvaltain presidentiksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vastustajat liittoutuivat, jotta Donald Trump kukistuisi – Bernie Sanders tukee Joe Bideniä Yhdysvaltain presidentiksi

Demokraattipuolueen vihollisten liittoutumisen tarkoituksena on syöstä ”modernin ajan vaarallisin presidentti” vallasta.

13.4.2020 22:23 | Päivitetty 14.4.2020 0:09

Vermontin osavaltion senaattori Bernie Sanders antoi tukensa poliittiselle vastustajalleen Joe Bidenille demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi maanantaina.

Sanders itse ilmoitti 8. huhtikuuta, ettei aio pyrkiä Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi. Hän kertoi ryhtyvänsä tukemaan Bidenia Twitter-tilillään maanantaina.

– Meidän täytyy liittoutua syöstäksemme modernin ajan vaarallisimman presidentin (Donald Trump) vallasta, Sanders kirjoitti.

78-vuotiasta Sandersia tuetaan laajasti demokraattipuolueen vasemmalla laidalla, ja nyt Sandersin avoin tuki Bidenin ehdokkuudelle merkitsee isoa askelta hajaannuksessa olleiden demokraattien yhtenäisyydelle ja puoleen todelliselle pyrkimykselle suistaa istuva presidentti Trump valtaistuimelta.

Joe Biden (vas.) ja Bernie Sanders olivat alkuun vastustajia demokraattien esivaaleissa. Sanders kuitenkin luopui omasta ehdokkuudestaan ja siirtyi Bidenin tueksi.

Sanders ja Biden ovat aikaisemmin olleet tiukasti toistensa poliittisia vastustajia, mutta nyt Sandersin avoin tuki Bidenille on myös Sandersin uskollisiksi tiedetyille kannattajille selvä merkki – myös heidän odotetaan siirtyvän Bidenin taakse.

Sanders tavoitteli demokraattien presidenttiehdokkuutta vuoden 2016 presidentinvaaleissa ja onnistui tuolloin keräämään paljon erityisesti edistysmielisiä, nuoria kannattajia. Sanders kuitenkin hävisi demokraattien ehdokkuuden Hillary Clintonille.

Sanders ja Biden esiintyivät maanantaina yhteisessä videolähetyksessä.

– Tarvitsemme sinua Valkoisessa talossa. Ja teen kaikkeni, jotta se toteutuu, Sanders sanoi Bidenille New York Timesin mukaan.

– Tarvitsen sinua. En vain voittaakseni kampanjan vaan myös hallinnossani, Biden vastasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?