Pietarilaisen Mihailovski-teatterin väki julkaisi videon: Tältä näyttää huipputason baletti kotieristyksessä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pietarilaisen Mihailovski-teatterin väki julkaisi videon: Tältä näyttää huipputason baletti koti­eristyksessä

Tanssijoiden tarkoituksena on osoittaa videolla, kuinka ”yksikään pandemia ei kykene seisomaan todellisen taiteen tiellä”.

9.4.2020 21:15

Koronaviruspandemian vuoksi asetetut liikkumarajoitukset ovat pakottaneet esiintyviä taiteilijoita eri puolilla maailmaa pakkolomille. Monet heistä ovat kuitenkin jatkaneet taiteen tekemistä verkon välityksellä.

Nyt kortensa ovat kantaneet kekoon myös Venäjän vanhimpiin baletti- ja oopperataloihin kuuluvan pietarilaisen Mihailovski-teatterin tanssijat. Tiistaina he julkaisivat verkossa ”Eristysbaletiksi” nimetyn videon, jolla he hoitavat arkisia kotiaskareitaan balettia tanssien.

  • Video on nähtävissä artikkelin yläosassa.

Reutersin mukaan tanssijoiden tarkoituksena on osoittaa videolla, että ”yksikään pandemia ei kykene seisomaan todellisen taiteen tiellä”. Samalla se tarjoaa kurkistuksen balettitanssijoiden normaaliin elämään ja siihen, kuinka heidän on pidettävä kunnostaan huolta myös pakkoloman aikana.

Kuvassa yksi videon taidonnäytteistä.

Venäjän hallinnon vastikään määräämien rajoitusten myötä myös Mihailovski-teatteri on joutunut keskeyttämään julkiset näytöksensä. Alun perin Instagramissa julkaistun ”Eristysbaletin” yhteydessä teatterin edustajat kertoivat, kuinka esiintyjillä on jo ikävä yleisöä.

Monet Venäjän teattereista ja museoista ovat alkaneet välittää konsertteja ja näyttelyitä yleisölleen verkossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?