Ruotsin pääministeri: Kuolleita tulee tuhansittain - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsin pääministeri: Kuolleita tulee tuhansittain

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sanoi ääneen synkän ennusteen.

Julkaistu: 4.4. 2:47

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sanoi Dagens Nyheterin haastattelussa kuuntelevansa niin kansanterveyden kuin talouden asiantuntijoita koronaviruskriisin ratkaisemiseksi.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven ennustaa, että tuhannet ruotsalaiset saavat surmansa koronaviruksen takia.

– Kuolleet lasketaan tuhansissa. Meidän on syytä varautua siihen, Löfven sanoi Dagens Nyheterin haastattelussa perjantaina.

Löfven myös painotti, että kriisi ei ratkea lähitulevaisuudessa.

– Tässä puhutaan kuukausista, ei viikoista. Meidän täytyy pitää mielessä tämä aikaperspektiivi eikä herpaantua. On tärkeää olla kurinalainen. Se koskee käsihygieniaa, sitä ettei tapaa iäkkäitä sukulaisiaan ja niin edelleen.

Ruotsi on asettanut rajoituksia koronaviruksen torjumiseksi hitaammin ja vähemmän kuin monet muut maat. Dagens Nyheter kysyi Löfveniltä, miksi Ruotsi on valinnut erilaisen strategian.

– Minusta tätä asiaa ei saa dramatisoida liikaa. Kaikki maat pohtivat, miten toteutetaan kontaktien välttäminen ja miten terveydenhuoltoa vahvistetaan, ja nämä asiat toteutetaan hieman eri tavoin. Toisinaan se riippuu myös siitä, että olemme eri vaiheessa, Löfven sanoi.

– Meidän täytyy vaimentaa myös vaikutuksia työllisyyteen ja talouteen. Silloin ei pidä kuunnella ainoastaan kansanterveysviranomaisia vaan myös esimerkiksi työmarkkinajärjestöjä ja kansantaloustieteilijöitä.

Ruotsissa koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin on kuollut 358 ihmistä. Se on Pohjoismaiden selvästi suurin luku, niin absoluuttisesti kuin asukaslukuun suhteutettuna.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?