Valkoinen talo suosittelee kasvomaskien käyttöä – Trump: ”En itse tee niin” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Valkoinen talo suosittelee kasvomaskien käyttöä – Trump: ”En itse tee niin”

Valkoinen talo julkaisi perjantaina Yhdysvaltojen tautikeskuksen uuden suosituksen.

Donald Trump ei pidä kasvomaskeista.

4.4.2020 1:06 | Päivitetty 4.4.2020 1:38

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump julkaisi perjantaina maan tautikeskuksen uuden suosituksen, jonka mukaan amerikkalaisten tulisi käyttää kankaisia kasvomaskeja koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

– Maskit ovat oikeastaan vapaaehtoinen juttu. Niitä voi käyttää mutta ei ole pakko. Minä en tee niin, mutta jotkut saattavat haluta niin tehdä, ja se on ok, Trump sanoi.

Trumpilta kysyttiin myöhemmin perusteluja ratkaisuunsa.

– Tunnen oloni hyväksi, minusta ei vain tunnu siltä, että tekisin niin, presidentti vastasi.

– Kun tervehdin presidenttejä, diktaattoreita, kuninkaita, kuningattaria... En vain näe sitä itseni yllä, en yksinkertaisesti näe.

CNN:n mukaan Trumpin hallinnon asiantuntijat keskustelivat tällä viikolla kiivaasti siitä, onko suositukselle kasvomaskien käytöstä tarvetta. Joidenkin mielestä niiden käyttö saattaa olla jopa vaarallista ja antaa ihmisille vääränlaista turvallisuuden tunnetta.

Yhdysvaltojen tautikeskuksen asiantuntijat lähettivät tällä viikolla Valkoiselle talolle muistiota, joiden mukaan kasvomaskien käyttö on tärkeää. Pohjana oli uusi tutkimustieto siitä, kuinka helposti oireettomat koronaviruksen kantajat levittävät virusta.

Suositus koskee kankaisia kasvomaskeja, ei hoitohenkilökunnan käyttämiä N95-maskeja.

Koronavirusten kuolinuhrien määrä nousi perjantaina Yhdysvalloissa yli 7 000:n. Pahiten viruksesta on kärsinyt New York. Viruksen aiheuttama covid-19-tauti on tappanut kaupungissa yli 1 800 ihmistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?