Venäläiskanava: Putinia sairaalassa kierrättäneellä lääkärillä koronavirus – kätteli presidenttiä suojatta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäläiskanava: Putinia sairaalassa kierrättäneellä lääkärillä koronavirus – kätteli presidenttiä suojatta

Viime viikolla moskovalaisessa sairaalassa vieraillut presidentti ei käyttänyt suojavarusteita kätellessään lääkäriä.

Presidentti Vladimir Putin kuvattiin kättelemässä johtavaa lääkäriä Denis Protsenkoa viimeviikkoisen sairaalavierailun yhteydessä.­

31.3. 17:31

Venäjän presidentti Vladimir Putinia moskovalaisessa sairaalassa viime viikolla kierrättäneellä lääkärillä on todettu koronavirustartunta, kertoo valtio-omisteinen Rossiya 24 -TV-kanava. Putin vieraili viime viikon tiistaina Kommunarkan sairaalassa, joka on Moskovan tärkein koronaviruspotilaita hoitava sairaala.

Putin kuvattiin kiertämässä sairaalaa johtavana lääkärinä toimivan Denis Protsenkon kanssa ja kättelemässä tätä vierailun aikana. TV-kuvan perusteella kumpikaan ei käyttänyt kättelyn yhteydessä ja osan vierailun aikana kasvosuojaa, hansikkaita tai muita suojavarusteita.

Eristysosastolla käydessään Putin oli pukeutunut keltaiseen suojapukuun ja sairaalan työntekijöillä oli valkoiset suojapuvut. Venäläismedian mukaan Putinin vierailu oli sairaalassa yllätys, ja henkilökunta sai siitä tiedon vain hetkeä aikaisemmin.

RIA-uutistoimiston mukaan Kreml tiedotti tänään Putinin käyvän säännöllisesti koronavirustesteissä ja että ”kaikki on kunnossa”.

Protsenko on Venäjän johtava korona-asiantuntija, joka varoitti vierailun aikana Putinia koronavirustilanteen pahenemisesta myös Venäjällä. Protsenkon mukaan Venäjän tulisi varautua Italian skenaarioon, jossa tulee nopeasti suuri määrä tartuntoja.

Putin ja Protsenko keskustelivat koronaviruspotilaita hoitavassa sairaalassa.­

Vierailun yhteydessä Putin tai muut osallistujat eivät käyttäneet suojavarusteita.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?