Venäjän vahvistetut korona­tartunnat nousivat äkisti - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjän vahvistetut korona­tartunnat nousivat äkisti

Venäjän presidentti Vladimir Putin torstaina G20-maiden hätävideokonferenssissa.

Julkaistu: 27.3. 11:19

Kansainvälinen lentoliikenne keskeytettiin, kahvilat ja ravintolat sulkevat ovensa huomenna.

Venäjällä on vahvistettu jo yli tuhat koronavirustartuntaa, kertovat maan viranomaiset. Tartuntojen määrä nousi vuorokaudessa lähes 200:lla. Kolmen ihmisen on vahvistettu kuolleen.

Venäjän hallitus on määrännyt suljettavaksi kaikki maan kahvilat ja ravintolat viikoksi lauantaista alkaen.

Sulku koskee kaikkia Venäjän alueita ja kaikkia "julkisia ruokapalveluorganisaatioita". Päätöksen mukaan poikkeuksena ovat kuitenkin ruuan kotiinkuljetuspalvelut.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi keskiviikkona, että koko maassa on ensi viikko lomaa koronavirustartuntojen nopean leviämisen ehkäisemiseksi. Sairastuneiden määrä on noussut viime päivinä nopeasti etenkin Moskovassa. Samalla Putin kehotti venäläisiä noudattamaan terveysviranomaisten ja hallituksen virkailijoiden suosituksia.

Venäjä on tästä päivästä alkaen keskeyttänyt myös maahan saapuvan ja sieltä lähtevän kansainvälisen lentoliikenteen. Ilmailuviranomaisten määräys koskee lähes kaikkia kansainvälisiä lentoja. Ainoastaan evakuointilennot, joilla Venäjän kansalaisia haetaan ulkomailta, jatkuvat yhä. Venäjän kotimaan lennot eivät kuitenkaan ole määräyksen piirissä.

Rajat Venäjä sulki jo viime viikolla, eivätkä ulkomaan kansalaiset pääse maahan.

Lisää aiheesta