Imurivalmistaja Dyson kehitti uuden hengityskoneen 10 päivässä – omistaja lahjoittaa 5 000 laitetta koronapotilaiden hoitoon

Hengityskone on suunniteltu erityisesti covid-19-taudista kärsiville.

Dyson on tunnettu muun muassa imureista ja käsikuivaimista.

27.3.2020 2:22 | Päivitetty 27.3.2020 2:37

Dyson on saanut Britannian hallitukselta tilauksen 10 000 hengityskoneesta. CNN:n mukaan imureistaan tunnetun yhtiön omistaja James Dyson ilmoitti asiasta keskiviikkona Dysonin työntekijöille.

Hengityskoneet ovat tärkeitä koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin hoidossa. Tauti voi pahimmillaan aiheuttaa vakavia hengitysvaikeuksia.

– Hengityskone tukee potilaita, jotka eivät enää pysty pitämään yllä omia hengitysteitään, mutta valitettavasti niistä on nyt pahasti pulaa niin Britanniassa kuin ympäri maailmaa, Dyson kirjoitti.

Dysonin mukaan yhtiö kehitti täysin uuden hengityskoneen sen jälkeen kun se sai kirjeen Britannian pääministeriltä Boris Johnsonilta kymmenen päivää sitten. Erityisesti covid-19-potilaille suunnitellun koneen nimi on CoVent.

– Tätä uutta laitetta voidaan valmistaa nopeasti, tehokkaasti ja suuria määriä.

Dyson on noin 10 miljardin euron omaisuudellaan yksi Euroopan rikkaimmista ihmisistä. Hän lupasi lahjoittaa 5 000 hengityskonetta maailmanlaajuiseen taisteluun koronavirusta vastaan.

Yhtiön tiedottajan mukaan hengityskoneet ovat valmiita huhtikuun alussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?