Italian korona­tilanteessa nähtiin pieni valon­pilkahdus – ja samalla heräsi jo aivan uusi huoli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Italian korona­tilanteessa nähtiin pieni valon­pilkahdus – ja samalla heräsi jo aivan uusi huoli

Julkaistu: 26.3. 0:55

Pohjois-Italiasta on saatu toiveikkuutta herättäviä lukuja.

Italiassa uusien, todettujen koronavirustartuntojen määrän kasvu on hidastunut neljättä kertaa peräkkäin, AFP uutisoi. Uusien tartuntojen määrä kasvoi vain 7,5 prosentilla, mutta lukuja vääristää se, että kaikkia epäilyjä ei testata.

Italiassa on todettu yli 74 000 koronavirustartuntaa. Viruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin on kuollut yli 7 500 ihmistä. Keskiviikkona kerrottiin 683 kuolemasta.

Se, ettei uusia tartuntoja ole todettu enää kiihtyvään tahtiin, voi viitata siihen, että Italiassa voimaan astuneet rajoitustoimet purevat, uutistoimisto sanoo.

– Uusien tartuntojen määrän kasvun hidastuminen on erittäin positiivista, Maailman terveysjärjestö WHO:n varajohtaja Ranieri Guerra sanoo.

– Uskon, että Italian toimet ovat olleet täysin oikeita – alussa ehkä oli viivästymistä, mutta se on ymmärrettävää.

Lombardiassa, joka on ollut Italian koronavirusepidemian keskipiste, kuolemien ja uusien tartuntojen määrä olivat keskiviikkona jyrkässä laskussa, mikä herätti toiveita siitä, että epidemia alueella saattaa olla hidastumaan päin, Reuters kertoo.

Toiveikkuutta varjosti kuitenkin tartuntojen ja kuolemien määrän kasvu Etelä-Italiassa. Pelkona on, että epidemian keskipisteen siirtyminen etelään päin voisi laittaa koville alueen terveydenhuolto­järjestelmän, joka on jo entuudestaan Pohjois-Italiaa huonommin varustautunut.

– Tällä hetkellä on todella mahdollista, että Lombardian tragediasta tulee etelän tragedia, Campanian alueen presidentti Vincenzo de Luca kirjoitti pääministeri Giuseppe Contelle.