Näin 1,3 miljardin asukkaan Intiassa alkoi ulkona­liikkumiskielto – kuvat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Näin 1,3 miljardin asukkaan Intiassa alkoi ulkona­liikkumiskielto – kuvat

Julkaistu: 26.3. 0:46

Intiassa ihmiset on käsketty pysymään sisällä koronavirusepidemian takia.

Intia ilmoitti tiistaina, että kaikki maan 1,3 miljardia asukasta asetetaan karanteenin kaltaisiin oloihin. Keskiviikko oli kolme viikkoa kestävän eristyksen ensimmäinen päivä.

– Seuraavat 21 päivää ovat kannaltamme ratkaisevia... Jos emme pysty hallitsemaan tätä pandemiaa, maa ja perheesi ajautuvat takaisinpäin 21 vuotta, pääministeri Narendra Modi varoitti.

– Tämä on käytännössä ulkonaliikkumiskielto.

Intiassa on todettu 519 koronavirustartuntaa ja viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 10.

Delhissä liikkumista alettiin rajoittaa jo hieman ennen kansallisia rajoitustoimia. Kuva tiistailta.

Sadat turvallisuusviranomaiset työskentelevät ruoanjakelun yhteydessä ympäri Intiaa ja jakavat hengityssuojaimia, käsidesiä, ruokapaketteja, maitojauhetta vauvoille ja raudan lisävalmisteita raskaana oleville naisille.

Koska ihmisiä on käsketty pysymään kaduilla, yli 10 000 moottoripyörän omistavaa ihmistä on määrätty toimittamaan tärkeitä tarvikkeita pohjoisessa Uttar Pradeshin osavaltiossa. Poliisi toimittaa lääkkeitä kotiin Uttar Pradeshin lisäksi myös Keralassa.

Poliisi tarkistaa työmatkalla olevia ja kysyy selitystä sille, miksi henkilöt ovat ulkona.

Pienet kaupat saavat olla auki, mutta ihmisten ei haluta lähtevän ulos, minkä takia hallitus perustaa liikkuvia ruoanjakelu­yksiköitä asutuskeskuksiin.

The Guardianin mukaan yli 11 miljoonan asukkaan Delhi oli kuin varjo itsestään. Kaupungissa ei ollut perinteistä aamuruuhkaa vaan tiet olivat pääosin tyhjiä.

Bussin konduktööri istuu tyhjässä bussissa New Delhissä keskiviikkona, kansallisen ulkonaliikkumiskiellon ensimmäisenä päivänä.

Monelle kolmen viikon eristys on koettelemus: Intiassa yli 300 miljoonaa ihmistä asuu köyhyysrajan alapuolella eläen usein kädestä suuhun.

Asiantuntijoiden mukaan eristys on kuitenkin Intialle paras vaihtoehto, sillä maan terveydenhuolto­järjestelmä on ilman epidemian leimahtamistakin puutteellinen ja ylikuormittunut.

”Se ei ole ulkonaliikkumiskielto, se on sinusta välittämistä,” kyltissä lukee.

Prayagraj autioitui ulkonaliikkumiskiellon myötä.

Silti monet pelkäävät, etteivät rajoitustoimet riitä epidemian hillitsemiseksi. Brittilehden haastatteleman lääkärin mukaan jotkut lääkärit joutuvat työskentelemään ilman asianmukaisia suoja­varusteita hänen sairaalassaan, koska viranomaiset eivät olleet tilanneet niitä.

– Monien muiden kollegoideni ja ystävieni tavoin pelkään, että on olemassa suuri mahdollisuus, että olen jo saanut tartunnan ja ehkä ollut vain oireettomana, lääkäri sanoo.

Poliisi heiluttaa pamppua miehelle, joka rikkoo ulkonaliikkumiskieltoa.

Hän peräänkuuluttaa testaamisen lisäämistä WHO:n suositusten mukaisesti.

– Työskenneltyäni epäiltyjen koronapotilaiden parissa olen varma siitä, että elleivät viranomaiset testaa useampia ihmisiä, emme onnistu hillitsemään tai pysäyttämään viruksen leviämistä. Monia ihmisiä, jotka voivat olla viruksen kantajia, ei testata, vaikka he tulevat sairaaloihin oireellisina. Monet muut eivät edes mene sairaalaan.

Kuva Mumbaista eristyksen ensimmäiseltä päivältä.

Kodittomia Prayagrajssa.

Vartija kävelee koronavirusepidemiasta varoittavien kylttien ohi Prayagrajssa.

Mies desinfioi katua Prayagrajn kaupungissa.

Lisää aiheesta