Espanjassa synkkä ennätys: Koronaan kuollut 738 ihmistä vuorokaudessa – ”Lähestymme huippukohtaa” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Espanjassa synkkä ennätys: Koronaan kuollut 738 ihmistä vuorokaudessa – ”Lähestymme huippukohtaa”

Kasvomaskein suojautuneet ruumishuoneen työntekijät siirsivät koronavirukseen menehtyneen arkkua hautausmaan krematorioon Madridissa tiistaina.

Julkaistu: 25.3. 13:11, Päivitetty 25.3. 14:20

Espanjassa koronavirusepidemia pahenee entisestään.

Maassa kirjattiin 24 tunnin kuluessa peräti 738 uutta kuolemantapausta, mikä on yli 200 enemmän kuin eilen ilmoitettu vastaava luku. Määrä on uusi ennätys.

Yhteensä Espanjassa on kuollut tautiin jo 3 434 ihmistä eli enemmän kuin epidemian alkuperämaassa Kiinassa. Ainoastaan Italia on Espanjaa edellä kuolleiden lukumäärässä.

Espanjan terveysministeriön mukaan vahvistetun tartunnan saaneita on nyt vajaat 48 000.

Espanjan hallitus on pyrkinyt hillitsemään viruksen leviämistä tiukoilla rajoitustoimilla ja ulkonaliikkumiskiellolla, jotka ovat nyt olleet voimassa 11 päivää. Rajoitusten voimassaoloaikaa on jatkettu 11. huhtikuuta saakka.

Koteihinsa suljetut espanjalaiset taputtavat iltaisin parvekkeillaan osoittaakseen kunnioitustaan terveydenhuollon työntekijöille. Tiistaina joukko barcelonalaisen sairaalan työntekijöitä käväisi kadulla antamassa aplodit heitä kannustaville kansalaisille.

Viranomaiset ovat lisänneet kansalaisten testaamista, mitä pidetään yhtenä syynä tartuntojen määrässä tiistaina näkyneeseen 20 prosentin kasvuun. Kuolemien määrä lisääntyi samassa ajassa kuitenkin 27 prosentilla.

Koska sekä tartuntojen että kuolemien määrä ovat jatkaneet kasvuaan rajoituksista huolimatta, Espanjan viranomaiset varoittivat jo aiemmin, että tästä viikosta oli tulossa vaikea.

– Lähestymme huippukohtaa, Espanjan terveysministeriön koordinaattori Fernando Simon sanoi ilmoittaessaan tuoreista lukemista.

Terveysviranomaiset toivovat, että ulkonaliikkumiskiellon ja muiden rajoitusten vaikutukset alkaisivat pian näkyä tilastoissa toivotusti.