Lapsi kuollut Kabulin temppeli-iskussa, uhriluvun pelätään nousevan – Isis sanoo tehneensä iskun - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lapsi kuollut Kabulin temppeli-iskussa, uhriluvun pelätään nousevan – Isis sanoo tehneensä iskun

Hyökkääjät iskivät, kun ihmiset olivat kokoontuneet aamurukoukseen.

Joukko aseistautuneita miehiä hyökkäsi sikhien ja hindujen yhteiseen temppeliin, kun ihmiset olivat kokoontuneet aamurukoukseen.­

25.3.2020 11:29

Ainakin yksi ihminen on kuollut ja useita haavoittunut äärijärjestö Isisin iskettyä temppeliin Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa. Hyökkääjät ovat tiettävästi edelleen rakennuksessa ja Afganistanin turvallisuusjoukot ovat käyneet tulitaistelua heidän kanssaan.

Terveysministeriön mukaan sairaalaan on tuotu yksi kuolonuhri ja 15 haavoittunutta. Surmansa saanut oli lapsi, ministeriöstä kerrottiin.

Uhriluvun pelätään edelleen nousevan. Netissä leviävissä kuvissa näkyy useita ruumiita sekä ihmisiä, jotka pakenevat kauhuissaan temppelin luota.

Joukko aseistautuneita miehiä hyökkäsi sikhien ja hindujen yhteiseen temppeliin hieman ennen aamukahdeksaa paikallista aikaa, kun ihmiset olivat kokoontuneet aamurukoukseen. Temppelissä on kerrottu olevan motissa noin 150 ihmistä.

– Perheet käyvät temppelissä usein aamuisin rukoilemassa. Osa ihmisistä on yrittänyt piiloutua (hyökkääjiltä), ja heidän puhelimensa ovat pois päältä. Olen hyvin huolissani, sanoi sikhivähemmistöön kuuluva parlamenttiedustaja Anarkali Kaur Honaryar.

Isisin kannattajat ovat usein hyökänneet Afganistanin uskonnollisia vähemmistöjä vastaan. Maassa asuu yhteensä vain noin tuhatkunta sikhiä ja hindua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?