Tanskalaissairaala haluaa kokeilla malarialääkettä koronapotilaiden hoidossa – ”Sillä on ollut vaikutusta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tanskalaissairaala haluaa kokeilla malarialääkettä koronapotilaiden hoidossa – ”Sillä on ollut vaikutusta”

Aiemmin muun muassa Norjasta on kerrottu samansuuntaisista sairaaloiden toiveista.

21.3.2020 15:29

Tanskassa Kööpenhaminan lähellä sijaitseva sairaala suunnittelee kokeilevansa malarialääkettä koronaviruspotilaiden hoidossa. Aiemmin muun muassa Norjasta on kerrottu samansuuntaisista sairaaloiden toiveista.

Tanskan lääkevirasto suhtautuu varauksellisesti Hvidovren sairaalan aikeisiin. Viranomaisten mukaan klorokiini-nimisen lääkkeen tehosta koronavirukseen ei ole tieteellistä näyttöä.

Lääkäri Stig Ekkert Hvidovren sairaalasta katsoo kuitenkin, että lääkettä on syytä testata.

– Aiemmat huomiot viittaavat siihen, että sillä on ollut vaikutusta koronavirukseen. Se on lyhentänyt sairastamisen aikaa ja tehnyt siitä vähemmän vakavan, Ekkert kommentoi Tanskan TV2:lle.

Hän viittaa tässä yhteydessä ranskalaisiin tutkimuksiin.

Sairaalassa pohditaan myös sitä, että klorokiiniä annettaisiin koronaviruspotilaiden omaisille. Näin selvitettäisiin sitä, voisiko lääkkeellä olla ennaltaehkäiseviä vaikutuksia, jotka estäisivät tartunnan leviämistä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump väitti torstaina, että Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on hyväksynyt klorokiinin koronaviruksen hoitoon Yhdysvalloissa. Asia ei kuitenkaan ole näin, korjaa muun muassa uutiskanava CNN.

– Ei ole FDA:n hyväksymiä lääkkeitä covid-19:n hoitoon tai estämiseen, FDA:n edustaja ilmoitti.

Hän kertoi kuitenkin, että klorokiinin tehosta covid-19-tartunnan hoidossa on vireillä tutkimuksia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?