Tukholman alueella varaudutaan ”valtavaan” koronaepidemiaan

Armeija perustaa kenttäsairaalan Uppsalaan, Absolut valmistaa käsidesiä.

19.3.2020 11:16

Ruotsissa Tukholman alueella varustaudutaan koronaepidemian paisumiseen. Muun muassa suunniteltuja leikkauksia on lykätty ja tehohoidon paikkoja ollaan valmiudessa lisäämään.

Kaupungin kriisiryhmä oli koolla eilen illalla. Tukholman viranomaisten mukaan koronatapauksia on havaittu myös vanhainkodeissa ja muissa palvelulaitoksissa.

– Meillä on edessämme suurin haaste modernina aikana. Tukholma ei ole koskaan aiemmin kohdannut mitään vastaavaa, arvioi kaupungin johtaviin poliitikkoihin kuuluva Anna König Jerlmyr.

Karoliininen instituutti ennusti eilen, että koronapotilaiden määrä Ruotsissa lisääntyy rajusti ensi viikonlopun aikana. Toistaiseksi tauti on keskittynyt juuri Tukholman seudulle.

Puolustusvoimat ilmoitti eilen perustavansa kenttäsairaalan Tukholman lähelle Uppsalaan, jotta sairaanhoidolle saadaan lisää kapasiteettia. Vodkastaan tunnettu ruotsalaisyhtiö Absolut on puolestaan ryhtynyt tuottamaan juomien lisäksi myös käsidesiä, josta alkaa olla Ruotsissa puute. Joissain sairaaloissa on jopa raportoitu käsidesivarkauksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?