Brittiviranomaisten salainen dokumentti: koronaepidemia kestää keväälle 2021, jopa 7,9 miljoonaa sairaalaan

Sadattuhannet britit voivat kuolla koronavirukseen.

16.3.2020 3:32 | Päivitetty 16.3.2020 8:48

Englannin julkisen terveydenhuollon laitoksen salainen dokumentti paljastaa, että Britannian terveydenhuoltoviranomaiset odottavat koronavirusepidemian jatkuvan kevääseen 2021 asti.

Guardian-lehden näkemän dokumentin mukaan 80 prosenttia Britannian kansalaisista saa koronavirustartunnan. Väestöstä jopa 15 prosentin arvioidaan tarvitsevan sairaalahoitoa. Se tarkoittaa 7,9:ää miljoonaa brittiä.

Arvioiden mukaan tämä voisi tarkoittaa satojen tuhansien ihmisten kuolemaa.

Itä-Anglian yliopiston epidemologian professori Paul Hunter totesi Guardianille, että koronaviruskriisin jatkuminen vuoden verran kuulostaa uskottavalta.

– Luulen, että se laantuu kesällä, kesäkuun loppua kohden, ja tulee takaisin marraskuussa samaan tapaan kuin kausi-influenssa. Luulen, että se säilyy ikuisesti mutta muuttuu ajan myötä lievemmäksi, kun immuniteetti kasvaa, Hunter sanoi.

Dokumentissa arvioidaan, että koronaviruskriisin huipun aikana vähintään 10 prosenttia Britannian väestöstä kärsii samanaikaisesti yskästä. Nykyisten ohjeiden mukaan se tarkoittaa, että heidän pitäisi pysyä eristyksissä vähintään seitsemän päivää. Tämä voisi venyttää Britannian kriittisen infrastruktuurin kestokyvyn äärimmilleen.

Dokumentin mukaan laboratoriot eivät enää pysty testaamaan kaikkia ihmisiä, joilla on koronaviruksen aiheuttamia oireita. Siksi tästä lähin tulisi testata vain sairaalahoidossa jo olevat potilaat sekä ihmiset sellaisissa hoitokodeissa ja vankiloissa, joissa on tavattu koronavirus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?