Veljekset hamstrasivat 18 000 pulloa käsidesiä mutta eivät saa nyt myytyä niitä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Veljekset hamstrasivat 18 000 pulloa käsidesiä mutta eivät saa nyt myytyä niitä

Desinfiointituotteet ovat monessa yhdysvaltalaisessa kaupassa loppu.

Julkaistu: 15.3. 3:41, Päivitetty 15.3. 8:18

Verkkokaupat puuttuivat koronaviruksen aiheuttamaan keinotteluun.

Tennesseeläiset veljekset Matt ja Noah Colvin tajusivat tilaisuutensa koittaneen, kun Yhdysvaltojen ensimmäinen koronaviruskuolema julkaistiin 29. helmikuuta. Seuraavana päivänä veljekset ajoivat ympäri kotikaupunkinsa kauppoja ja ostivat kaiken käsidesin, jonka löysivät.

Kolmen seuraavan päivän aikana Noah Colvin ajoi 2 000 kilometriä ympäri Tennesseetä ja Kentuckya. Hän onnistui hamstraamaan tuhansia pulloja käsidesiä ja tuhansia pakkauksia käsipyyhkeitä.

Matt Colvin pysyi kotonaan ja alkoi myydä saalista verkkokauppa Amazonin kautta. Hän kertoi New York Timesille panneensa aluksi myyntiin 300 pulloa, jotka menivät välittömästi kaupaksi 8–70 dollarin hintaan.

– Rahaa tuli hulluna, Colvin sanoi lehdelle.

Seuraavana päivänä Amazon poisti myynnistä paitsi Colvineiden tuotteet myös tuhansien muiden kaupittelemat käsidesit, käsipyyhkeet ja kasvomaskit. Se sulki joidenkin myyjien tilit ja varoitti toisia keinottelusta tilien sulkemisen uhalla. Toinen verkkokauppa Ebay kielsi maskien ja käsidesien myymisen USA:ssa.

Nyt Matt Colvin ei tiedä, mitä tekisi varastossaan oleville 17 700 käsidesipullolle.

– Tämä on ollut melkoinen isku. Olin tilanteessa, jossa olisin voinut saattaa perheeni todella hyvään taloudelliseen asemaan, mutta nyt en tiedä mitä hittoa minun pitäisi kaiken tämän kanssa tehdä, Colvin sanoi.

New York Timesin mukaan usean osavaltion yleiset syyttäjät tutkivat koronavirukseen liittyviä keinottelutapauksia.

Matt Colvin kiistää syyllistyneensä keinotteluun. Hän myöntää pyytäneensä 20 dollaria kahdesta käsidesipullosta, jotka maksavat kaupassa dollarin kappale, mutta muistuttaa että hintaan sisältyy myös Amazonin osuus ja 10 dollarin postituskulut. Colvin väittää vain korvaavansa markkinoiden tehottomuutta toimittamalla tuotteita paikkoihin, joissa niistä on pulaa.

– Rehellisesti sanottuna tunnen tekeväni yleistä hyvää, hän sanoi.