Raiskaussyytösten kohteeksi joutunut Peter Nygård asetti yrityksensä saneeraukseen

Tieto yrityssaneerauksesta käy ilmi suomalais-kanadalaisen liikemiehen Ilta-Sanomille toimittamasta lausunnosta.

Kuvassa Peter Nygårdin New Yorkissa sijaitseva vaatemyymälä.

10.3.2020 16:50 | Päivitetty 10.3.2020 19:19

Raiskaus- ja hyväksikäyttösyytösten kohteeksi joutuneen suomalais-kanadalaisen liikemiehen Peter Nygårdin muotialan yritys on asetettu yrityssaneeraukseen. Tieto on peräisin Nygårdin tiedottajan tiistaina muun muassa Ilta-Sanomille lähettämästä lausunnosta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lausunnossa kerrottiin Nygårdin yritystoiminnan ajautuneen syviin vaikeuksiin Nygårdia koskevien syytösten johdosta.

– Luotottaja päätti selittämättömällä tavalla kieltäytyä odottamasta muutamaa lisäpäivää uuden luoton järjestämiselle, ja sen sijaan ryhtyi aggressiivisiin toimiin, jotka uhkasivat yritysten ja sen tuhansien työntekijöiden, vähittäiskauppa-asiakkaiden, myyjien ja toimittajien olemassaoloa, lausunnossa todettiin.

Peter Nygård asetti yhtiönsä yrityssaneeraukseen.

Yrityssaneerauksesta huolimatta Nygårdin lausunnossa painotettiin HS:n mukaan, ettei yhtiö ole konkurssissa tai selvitystilassa.

– Onnistunut yritysjärjestely varmistaa pitkän aikavälin elinkelpoisuuden ja toiminnan jatkumisen yhtiölle, lausunnossa sanottiin.

Helmikuun lopulla uutisoitiin, että Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI oli tehnyt yhdessä New Yorkin poliisin kanssa ratsian Nygårdin yrityksen pääkonttorilla Manhattanilla. Samoihin aikoihin Nygård ilmoitti jättävänsä tehtävänsä yhtiöidensä hallituksen puheenjohtajana.

Helmikuun puolivälissä Yhdysvalloissa jätettiin Nygårdia vastaan siviilikanne, jossa kymmenen naista syyttää vaateyrittäjää raiskauksesta. Naisista nuorimmat sanovat olleensa väitettyjen tapahtumien aikaan 14- ja 15-vuotiaita.

Nygårdia vastaan ei ole nostettu rikossyytteitä, mutta FBI:n ratsia viittaa siihen, että liittovaltion viranomaiset tekevät rikostutkintaa hänen toimistaan.

Nygård on kiistänyt kaikki syytökset ja sanonut joutuneensa mustamaalauskampanjan kohteeksi. Hän on syyttänyt erityisesti Bahaman-naapuriaan, miljardööri Louis Baconia syytösten tehtailusta.

– Nygård ja yhtiö odottavat saavansa paljastettua epäillyn salaliiton laajuuden, puhdistavansa Nygårdin nimen ja yhtiön brändin sekä palauttavansa yhtiön entiseen loistoonsa, lausunnossa sanottiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?