Suomalaiset jättivät Italian-kotinsa – epidemian leviäminen huolestuttaa perheenäitiä: ”Toivon todella, että ihmiset noudattaisivat rajoituksia” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalaiset jättivät Italian-kotinsa – epidemian leviäminen huolestuttaa perheenäitiä: ”Toivon todella, että ihmiset noudattaisivat rajoituksia”

Marinan mukaan perhe on koronavirusta paossa eikä aio palata Milanoon.

8.3.2020 10:45

Italia on hyväksynyt laajat suunnitelmat miljoonien ihmisten liikkumisen rajoittamisesta maan pohjoisosassa.

Italiassa asuva suomalainen pienen lapsen äiti kertoo perheensä tilanteesta Italiassa.

– Perheemme asuu Milanossa, mutta olemme olleet koronavirusta paossa 2 viikkoa lähellä Trentinoa olevassa talossa, 42-vuotias Marina kertoo Ilta-Sanomille.

Pohjois-Italian Milanoa pidetään muodin ja kulttuurin keskuksena. Nyt kaupunki vaikuttaa kuin aavekaupungilta entiseen vilinään verrattuna.

Hänen perheensä ei ole aikeissa palata Milanoon.

– En ole ihan varma pääsisimmekö edes palamaan, jos haluaisimme mennä takaisin Milanoon. Me pysymme mielellämme kyllä täällä, sillä Milano on tällä hetkellä erikoisen autio paikka, hän sanoo.

Yllä olevalla videolla näkyy, kuinka koronakaranteeni hiljensi Pohjois-Italian.

Hän arvioi, että hallituksen määräämät toimet ovat välttämättömiä.

– On todella tärkeää estää koronavirustartuntojen leviäminen Pohjois-Italiasta muualle, sillä sen leviäminen Etelä-Italiaan aiheuttaisi hyvin vaikean tilanteen. Toivon todella, että ihmiset noudattaisivat rajoituksia. Pohjois-Italiassa ei enää ole riittävästi intensiivisen hoidon paikkoja, jos leviäminen jatkaa samaan tahtiin. Etelä-Italian sairaalat eivät toimi yhtä hyvin, hän arvioi.

Marina toivoo, että italialaiset noudattaisivat rajoituksia.

Hänen mukaansa Italian taloudelle olisi erittäin kova isku, jos koronavirustartunnat leviäisivät.

– Näin kävisi, jos tauti leviäisi enemmän täällä pohjoisessa ja muihin Euroopan maihin. Virus on ihan alkuvaiheessa, ja jo nyt on pula sängyistä sairaaloissa. Pohjois-Italian sairaalat palkkaavat lisää lääkäreitä ja sairaanhoitajia, hän kertoo.

Hän kertoo, että Italian media uutisoi Lombardian terveydenhuoltojärjestelmän olevan ”askeleen päässä romahduksesta”.

Hydrauliikan professori tekee töitä tyhjässä luentosalissa. Opiskelijat seuraavat opetusta verkossa koronaviruksen vuoksi.

Marina arvelee, että maan hallituksen toimet ovat linjassa Maailman terveysjärjestön eli WHO:n ohjeiden kanssa.

– Sen jälkeen syntyisi entistä pahempi kriisi, joka voisi vaikuttaa esimerkiksi maan elintarviketuottajiin, hän kertoo. Toivon, ettei Italian imago tästä kärsi, ja että ihmiset jatkaisivat italialaisten ruokien syömistä ja ostamista. Maan elintarviketuottajat ovat pieniä ja keskikokoisia perheyrityksiä, hän sanoo.

Oletko karanteenialueella tai asutko siellä? Oletko sairastunut tai onko lähipiirissäsi havaittu koronavirustartuntoja? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen, käsittelemme yhteydenotot luottamuksella WhatsApp-viestinä numeroon 040 6609019, sähköpostilla uutiset@iltasanomat.fi tai täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?