Suomalaisperhe pääsi Teneriffan karanteeni­hotellista – tällaiset olivat turvatoimet lähtiessä

Perhe pääsi monien mutkien ja kommellusten jälkeen lähtemään Teneriffalta.

Harriet, Emilia, Daniel ja Thomas Strandvik joutuivat karanteeniin, kun he lomailivat Costa Adeje Palace -hotellissa Teneriffalla. Nyt he ovat päässeet palaamaan kotiin.

6.3.2020 21:55

Teneriffalla koronakaranteenissa ollut ahvenanmaalainen perhe pääsi perjantaina vihdoin lähtemään hotellista ja suuntaamaan kohti kotimaata. Heitä kuljettanut kone laskeutui kello 17 Helsinki-Vantaalle.

Perjantain Thomas ja Harriet Strandvik viettivät kahden lapsensa kanssa sukulaisten luona Espoossa. Lauantaina he lähtevät kotiin Ahvenanmaalle.

– Kyllä kotiruoka maistuu, kun on kolme viikkoa syönyt hotellin buffan ruokaa, Thomas Strandvik sanoo.

Strandvikin perheen viikoksi suunniteltu Kanarian loma venähti kolmen viikon matkaksi, kun heidän hotellinsa joutui karanteeniin koronaviruksen takia.

Thomas Strandvik on tyytyväinen siitä, että he pääsivät lähtemään etuajassa hotellista. Alkuperäisen suunnitelman mukaan paluu olisi ollut ensi viikon tiistaina.

Toiveet paluumatkasta virisivät hotellista keskiviikkona, kun perhe sai kutsun koronatesteihin. Testeistä oli luvassa tuloksia torstai-illaksi.

– Käytiin illalla kolme kertaa kysymässä tuloksia, eikä niitä ollut tullut.

Perheelle vakuutettiin, että tulokset tulevat. Perjantaiaamuna he pääsevät lähtemään hotellista.

– Meillä oli aamuherätys varttia yli viisi. Kaikkien muiden TUI:n asiakkaiden tulokset olivat tulleet, mutta meidän tuloksiamme ei löytynyt mistään.

Strandvikit olivat jo luovuttaneet huoneensa. Sitten heille ilmoitettiin, etteivät he pääse lähtemään. Heille annettiin huoneen avain takaisin.

– Pettymys oli meillä aika suuri. Oltiin jo toista kertaa pakattu matkalaukku kotimatkaa varten.

Hotellista kerrottiin suomalaisille, että yrittävät soittaa sairaalan laboratorioon. Sitten selvisi, ettei sairaalasta saada ketään kiinni. Laboratorio avautuu kahdeksalta.

– Vaimo ja lapset lähtivät pettyneinä takaisin huoneisiin. Olin itse menossa huoneisiin, kun he huusivat hotellista, että nyt tulokset ovat löytyneet.

Strandvikin perhe pääsi vihdoin lähtemään. Kone Teneriffalta lähtisi kello 9.

Hotellirakennuksesta lähteminen vei oman aikansa. Strandvikit pääsivät poistumaan hotellin etuovesta.

Thomas Strandvik kertoo, että muut olivat poistuneet hotellin takaportista ilmeisesti suojassa median katseilta.

Hotellin etuovella viranomaiset ottivat vastaan kaksi poistujaa kerrallaan. Lähtijöiden piti sanoa nimi. Heiltä tarkistettiin passi ja testitulokset ja mitattiin kuume.

– Kun olimme kaikki neljä päässeet siitä, pääsimme kävelemään hotellista ja meille sanottiin, että nyt voi ottaa naamarit pois.

Hotellista pääseminen oli hieno tunne.

– Olihan se hienoa, kun sai ottaa kasvonaamarin vihdoin pois, Thomas Strandvik sanoo.

Hengityssuojaa he olivat joutuneet pitämään hotellissa aina, kun he liikkuivat käytävillä tai yleisissä tiloissa.

Aurinkotuolissa maatessa saattoi riisua suojan. Kun ravintolassa kävi hakemassa ruokaa buffetpöydästä, piti olla naamari suojana. Syödessä saattoi suojuksen ottaa pois.

Oliko sellainen olo, että oli kuin vankilassa?

Thomas Strandvik sanoo, ettei hotellin oloissa ollut valittamista. Kelit olivat hyvät, saattoi ottaa aurinkoa. Ruokaa oli tarjolla.

– Karanteeni on psykologinen juttu, kun tietää, ettei pääse ulos. Tulee sellainen fiilis, että on lukittuna.

Thomas Strandvik sanoo, että jotkut lähtevät matkoilla sillä ajatuksella, että he viettävät kaiken aikansa hotellialueella.

– Me taas olemme sellaisia, että olemme joka päivä liikkeellä. Ehkä puoli päivää ollaan hotellilla, ja sitten liikuttu kaupungilla ja rannalla. Aamulenkit ja muut. Ja sitten ei pääsekään.

Thomas Strandvik sanoo, ettei perhe ole nyt ihan heti lähdössä matkoille.

– Voisimme Teneriffalle lähteä vaikka uudestaan. Ei mitenkään huono maku jäänyt matkasta.

Thomas Strandvik sanoo, että perheelle sattui käymään huono tuuri. Koronavirusta sairastava italialainen lääkäri sattui valitsemaan saman hotellin heidän kanssaan.

– Teneriffalla ei ole muualta ole tullut ilmoituksia koronasta kuin siitä hotellista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?