Teneriffan koronakaranteenilaisille esiintyi artisteja suusuojissa ja kumikäsineissä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Teneriffan koronakaranteenilaisille esiintyi artisteja suusuojissa ja kumikäsineissä

Teneriffalla hotellissa koronakaranteenissa olevat Harriet ja Thomas Strandvik kirjoittavat kokemuksestaan Ilta-Sanomiin.

5.3.2020 21:55

Kaikki, jotka suunnittelevat matkustavansa kotiin aikaisemmin kuin maanantaina, jolloin karanteeniaika päättyy, joutuvat nenä-nielu -testiin.

Eilisiltana puoli yhdentoista aikoihin meidän kutsuttiin hotellin konferenssihuoneeseen, josta oli tehty laboratorio.

Passit piti ottaa mukaan.

Jonossa tapasimme muutamia ruotsalaisia ja kuulimme puhuttavan tanskaa. Huoneeseen otettiin kaksi kerrallaan. Sairaanhoitohenkilökunta oli pukeutunut suojavaatteisiin, jotka peittivät heidät kokonaan, jopa silmät.

Passit ja henkilötunnukset tarkastettiin.

Jonotusta hotellin konferenssihuoneeseen perustettuun testilaboratorioon.

Tuntui hiukan epämiellyttävältä saada näytetikku syvälle sieraimiin ja nieluun, mutta hyvä että tuli tehtyä. Nyt saamme toivottavasti todisteen, että olemme terveitä.

Kokeen tuloksen saaminen voi kestää 24 tuntia. Vain negatiivisella testituloksella ja lääkärintarkastuksen jälkeen pääsee lähtemään aikaisemmin kotiin.

Saimme tänään hotellin vastaanotossa Espanjan viranomaisilta monta sivua papereita, jotka piti allekirjoittaa. Ne liittyivät olemiseemme täällä ja siihen, että olimme olleet mukana karanteenissa.

Ymmärrän, ettei olisi ollut helppoa vain testata kaikki ja päästää lähtemään. Useiden satojen ihmisten testaaminen vaatii paljon aikaa ja resursseja – koko Teneriffalla on vain yksi laboratorio. He työskentelevät kovassa paineessa. Kaiken pitää onnistua.

Monille tämä on kuin jännitysnäytelmä. Jotkut olivat jo varanneet lähdön, mutta joutuivat perumaan sen jo toisen kerran, kun testitulokset eivät valmistuneet ajoissa.

Uima-altaalla tomera henkilökunta veti tänään vesijumppavuoroja ikään kuin kaikki olisi vain tavallista lomaa, ja iltaisin on tarjolla laulua ja musiikkia.

Hotellin tomera henkilökunta veti vesijumppaa karanteeniajan ratoksi.

Ero normaaliin on vain se, että esiintyjillä on suusuojia ja kumikäsineet.

Esiintyjillä oli kumikäsineet ja maskeja suun edessä.

Tänään lähtee iso ryhmä belgialaisia kotiin. He jonottavat parhaillaan takaportille. Kaikkien saksalaisten pitää odottaa tiistaihin asti. Muista kansallisuuksista en tiedä. Hitaasti tämä lähestyy loppuaan ja kotimatka alkaa häämöttää.

Jännitys jatkuu silti loppuun asti.

Entä jos jonkun meistä testin tulos ei olekaan OK?

Kenelläkään meistä ei kuitenkaan ole oireita eikä kuumetta. Uskon, että tosi pian tämä kummallinen aika päättyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?