Koronavirus niittää Iranin hallintoa: Korkea-arvoinen lääkintä­viranomainen ja 23 parlamentin jäsentä sairastui

Maanantaina kerrottiin Iranin ylimmän johtajan neuvonantajan kuolleen koronavirukseen.

Kasvonsa maskilla suojannut iranilaisnainen matkusti tiistaina bussilla Teheranissa.

3.3.2020 16:26

Iran on yksi koronaviruksen pahimmista leviämisalueista Kiinan ulkopuolella. Viranomaisten mukaan maassa oli tiistaihin mennessä todettu 2 336 tartuntaa, ja samassa ajassa virus on vaatinut 77 ihmisen hengen.

Koronavirus on koetellut myös maan johtoa. Maanantaina vahvistettiin, että Iranin ylimmän johtajan ajatollah Ali Khamenein neuvonantaja Mohammad Mirmohammadi oli kuollut koronavirukseen teheranilaisessa sairaalassa.

Tiistaina Ilna-uutistoimisto kertoi Reutersin mukaan, että myös Iranin hätätilalääkintäviraston johtaja Pirhossein Kolivand oli saanut koronavirustartunnan. Myöhemmin samana päivänä parlamentin jäsen Abdolreza Mesri kertoi 23 muun parlamenttiedustajan sairastuneen koronaviruksen johdosta.

– Ihmisten ja edustajien väliset tapaamiset on väliaikaisesti keskeytetty, Mesri sanoi Ilnan mukaan.

Iranin ylin johtaja Ali Khamenei puhui tiistaina valtion tv-kanavalla maata koettelevasta koronavirusepidemiasta.

Khamenei kehotti tiistaina iranilaisia noudattamaan viranomaisten suosituksia, joilla viruksen leviämistä pyritään hillitsemään.

– Älkää rikkoko vastuullisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia vastaan. Pitäkää kätenne, kasvonne ja elinympäristönne puhtaana, Khamenei sanoi valtion tv-kanavan lähetyksessä.

Hän käski hallituksen elimiä ja asevoimia antamaan täyden tukensa terveysministeriölle. Khamenein mukaan viranomaiset ovat puuttuneet viruksen leviämiseen läpinäkyvästi.

Iranilaiset ovat syyttäneet sosiaalisessa mediassa maan johtoa yrityksistä peitellä tilannetta.

IS seuraa koronavirusepidemiaa hetki hetkeltä. Seuranta-artikkeliin pääsee tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?