WHO tiedottaa tänään koronaviruksesta – seuraa suorana alkaen kello 17.30

Koronavirukseen kuolleita lähes 3 100 ympäri maailmaa.

3.3.2020 11:15 | Päivitetty 3.3.2020 14:05

Maailman terveysjärjestö, WHO, pitää tänään tiedotustilaisuuden klo 17.30 koronaviruksen tilanteesta. ISTV välittää tämän suorana lähetyksenä.

Yhdysvalloissa jo kuusi ihmistä on kuollut koronaviruksen takia. Viranomaiset kertoivat maanantaina neljästä uudesta kuolematapauksesta, joista kolme sattui samassa hoitokodissa.

Kaikki kuolemantapaukset Yhdysvalloissa ovat sattuneet Washingtonin osavaltiossa. Kuolemista viisi on tapahtunut Kingin piirikunnassa, jossa sijaitsee osavaltion suurin kaupunki Seattle.

Viranomaiset varoittivat, että viruksen leviämistä voi olla nyt hyvin vaikea estää.

Kiina puolestaan kertoi 31 uudesta kuolemantapauksesta ja 125 uudesta tartunnasta. Uusien tartuntojen määrä oli pienin kuuteen viikkoon.

Lentoja peruttu

Koronavirus vaikuttaa myös lentoliikenteeseen. British Airways ja irlantilainen Ryanair ilmoittivat maanantaina karsivansa lentoja viruksen takia etenkin Italiaan.

Ruotsin liikenneviranomaiset puolestaan keskeyttivät maanantaina toistaiseksi suorat lennot Iraniin ja Iranista. Keskeytykseen päädyttiin terveysviranomaisten neuvosta. Heidän mukaansa Iran ei ole saanut virusta hallintaansa. Normaalisti Iran Air lentää Tukholmasta ja Göteborgista suoraan Iraniin.

Ruotsissa on vahvistettu 14 koronavirustapausta. Tartunnan saaneista kuusi oli matkustanut Iranissa.

Suomessa on tällä hetkellä todettu yhteensä seitsemän koronavirustapausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?