San Franciscoon julistettu hätätila koronaviruksen vuoksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

San Franciscoon julistettu hätätila koronaviruksen vuoksi

Julkaistu: 26.2. 2:20

Toistaiseksi San Franciscossa ei ole todettu koronavirustartuntoja.

Tiistain aikana viranomaiset vahvistivat uusia koronavirustartuntoja eri puolilla maailmaa. Tauti on jatkanut leviämistään Euroopassa, missä uusia tartuntoja on todettu muun muassa Italiassa ja Espanjassa. Ensimmäisistä koronavirustartunnoista tiedottivat esimerkiksi Itävalta, Sveitsi sekä Kroatia. Yllä olevalla videolla kerrotaan koronaviruksen suurentuneesta tartuntariskistä.

Kiinasta alkaneen epidemian levittyä eri puolille maailmaa huoli koronavirustartunnoista on nostanut päätään yhä enenevissä määrin myös Atlantin valtameren takana Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain tautikeskus CDC julisti tiistaina, että on vain ajan kysymys milloin koronavirustartunnat alkavat levitä Yhdysvalloissa.

San Franciscon kaupungissa asuu yli 800 000 ihmistä.

Uhka otettiin välittömästi tosissaan etenkin Yhdysvaltain länsirannikolla sijaitsevassa San Franciscossa, jossa pormestari London Breed julisti kaupunkiin hätätilan. Toistaiseksi San Franciscossa ei ole todettu ensimmäistäkään koronavirustartuntaa, mutta hätätilan julistaminen auttaa viranomaisia varautumaan taudin mahdolliseen leviämiseen.

Hätätilan julistamisesta San Franciscoon ovat kertoneet muun muassa CNN sekä San Francisco Chronicle.

– Meidän täytyy kohdentaa resursseja varmistaaksemme, että olemme valmistautuneita, Breed perusteli hätätilan julistamista San Franciscoon koronavirusuhan vuoksi.

Tiistaihin mennessä San Franciscossa sijaitsevissa sairaaloissa oli koronavirustartunnan vuoksi hoidettu yhteensä kolmea ihmistä. Kaikki heistä olivat kuitenkin kotoisin San Franciscon ulkopuolelta ja toimitettu kaupunkiin saamaan sairaalahoitoa.

– Ottaen huomioon kuinka paljon San Franciscon ja Manner-Kiinan välillä matkustetaan, ja kuinka virus on levinnyt muissa maissa, on todennäköistä, että tulemme näkemään tartuntatapauksia myös San Franciscossa, kaupungin terveysviraston johtaja Grant Colfax sanoi.

Viime viikolla Yhdysvalloissa julistettiin samasta syystä hätätila Santa Claran piirikunnassa. Yhdysvalloissa on toistaiseksi vahvistettu 57 koronavirustartuntaa.

Lue myös: Lukijoilla yksi kysymys ylitse muiden: Mitä eroa on kausi-influenssalla ja koronaviruksella? Nyt THL vastaa