Peter Nygård vastaa edustajansa välityksellä New York Timesin laajaan selvitykseen raiskaussyytöksistä

Peter Nygårdin edustajan lausunnossa suomalaistaustaista miljonääriä seksuaalirikoksista syyttäneitä naisia kutsutaan ”opportunisteiksi”.

Peter Nygård on vastannut edustajansa välityksellä New York Timesin selvitykseen.

24.2.2020 18:15

Suomalaistaustainen Peter Nygård kommentoi edustajansa välityksellä New York Times -lehdessä esitettyjä raiskaussyytöksiä. Jo aiemmin 10 naista on joukkokanteessa syyttänyt Nygårdia raiskauksesta. Amerikkalaislehti haastatteli laajassa selvityksessään kanteen naisia ja myös muita naisia, jotka väittivät olevansa Nygårdin uhreja.

Nygårdin edustaja kutsuu naisia ”opportunisteiksi”, jotka yrittävät hyötyä Nygårdin riitakumppanista, miljardööri Louis Baconista ja rahastaa #MeToo-ilmiöllä kiristämällä Nygårdia maksamaan heille. Nygård oli jo aiemmin edustajansa välityksellä kiistänyt IS:lle kaikki häneen kohdistuvat syytökset.

Lausunnossa väitetään, että New York Times olisi päätynyt vuoden tutkimusten jälkeen samaan lopputulokseen.

New York Timesin pitkässä artikkelissa käsitellään Nygårdiin kohdistuvia raiskaussyytöksiä. Lehden toimittajat ovat puhuneet kymmenille naisille ja Nygårdin työntekijöille, joiden mukaan Nygårdin Bahaman-huvilalle houkuteltiin nuoria naisia mallikeikkojen ja luksuselämän varjolla.

– Hän saalisti köyhien ihmisten pikkutyttöjä, Nygårdin entinen työntekijä väitti lehden haastattelussa.

Lehti sai kuitenkin myös selville, että Baconiin yhdistetyt etsivät ja lakimiehet maksoivat osalle väitetyistä uhreista ja todistajista saadakseen todistusaineistoa. Bacon on kiistänyt olleensa tietoinen maksuista. New York Times myös selvitti, että kaksi Nygårdia syyttänyttä naista oli myöhemmin perunut puheensa ja väittänyt sepittäneensä syytökset, koska Baconin edustaja oli heidän mukaansa maksanut heille.

New York Timesin artikkelissa ei kuitenkaan kyseenalaisteta kaikkien naisten esittämiä syytöksiä.

Nygårdin edustajan lausunnossa viitataan suomalaissyntyisen miljonäärin jättämään kanteeseen Louis Baconia vastaan. Kanteessa Baconin syytetään maksaneen vääristä syytöksistä naisille mustamaalatakseen Nygårdia. Lausunnossa uhataan jättää myös kanteita ”vääriä syytöksiä” esittäneitä vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?