Wuhanin viranomaiset pyörsivät päätöksensä, kukaan ei pääse lähtemään kaupungista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Wuhanin viranomaiset pyörsivät päätöksensä, kukaan ei pääse lähtemään kaupungista

Mies Hong Kongin lentoasemalla 20.2.

Julkaistu: 24.2. 10:47

Uusia tartuntoja löytyi muun muassa Kuwaitista, Bahrainista ja Afganistanista

Kiinassa Wuhanin viranomaiset ovat peruneet määräyksen, jonka mukaan ulkopaikkakuntalaiset saisivat lähteä eristyksissä olevasta kaupungista, jos heillä ei ole tartuntaoireita ja jos he eivät ole olleet tekemisissä potilaiden kanssa.

Paikallisviranomaisten mukaan luvan oli erehdyksessä antanut liikenteen valvonnasta vastaava taho, joka ei ollut saanut siihen lupaa paikallisjohdolta.

Wuhan on ollut eristyksissä tammikuun loppupuolelta. Tuolloin viranomaiset sulkivat kulkuyhteydet kaupunkiin eikä kaupungista ole päässyt pois. Toimien tarkoituksena on ollut saada koronaviruksen leviäminen hallintaan.

Viruksen uskotaan lähteneen liikkeelle Hubein maakunnassa sijaitsevasta Wuhanista.

Suurin osa Kiinan tartunnoista ja viruksen aiheuttamista kuolemista on todettu Hubein maakunnassa. Todettujen uusien tartuntojen määrät ovat viranomaistietojen mukaan laskeneet Hubeissa ja muualla Manner-Kiinassa. Osassa maakunnista ei ole päiviin raportoitu uusista tapauksista.

Kiina kertoi maanantaiaamuna 150 uudesta kuolemasta. Manner-Kiinassa on kuollut lähes 2 600 ihmistä koronavirustartunnan seurauksena. Koko maassa lähes 78 000 ihmistä on saanut tartunnan. South China Morning Postin laskurin mukana lähes 25 000 on toipunut tartunnasta.

Kiinan on tarkoitus päättää maanantaina, siirtääkö se maan kansankongressin vuosittaista kokousta. Kokousta ei ole siirretty sitten kulttuurivallankumouksen, joka mylläsi Kiinaa 1960–1970-lukujen taitteessa.

Monet kokouksen osallistujat ovat mukana virukseen liittyvissä toimissa omilla alueillaan. Lisäksi Pekingiin muualta Kiinasta saapuvat on määrätty karanteeniin.

Etelä-Koreassa siirretään jalkapallokautta

Etelä-Koreassa viranomaiset ilmoittivat maanantaina siirtävänsä maan jalkapallon pääsarjan alkua koronaviruksen vuoksi. Kauden oli määrä alkaa tulevana viikonloppuna. Etelä-Koreassa on tähän mennessä todettu yli 760 tartuntaa ja seitsemän ihmistä on kuollut tautiin.

Maassa on kolmanneksi eniten tartuntoja Kiinan ja Japanin jälkeen. Suurin osa Japanissa sairastuneista on saanut tartunnan Jokohaman satamassa eristyksissä olevalla Diamond Princess -risteilyaluksella.

Tartunnat ovat lisääntyneet nopeasti Etelä-Koreassa. Niitä on todettu kahdessa maan eteläosassa sijaitsevassa kaupungissa, Daegussa ja Cheongdossa.

Suurimmalla osalla sairastuneista on yhteys Daegussa toimivaan uskonnolliseen yhteisöön Shincheonjiin. Uusista tartunnoista 129:llä on yhteys seurakuntaan.

Presidentti Moon Jae-in nosti maan virushälytystason sunnuntaina punaiselle eli korkeimmalle mahdolliselle.

CNN:n mukaan koulujen lukukausien aloitusta on siirretty maassa viikolla.

Iranin viranomaiset kertoivat maanantaina neljästä uudesta koronaviruskuolemasta. Virukseen on maassa kuollut toistaiseksi 12 ihmistä. Kuwait, Bahrain ja Afganistan ilmoittivat kaikki niin ikään maanantaina ensimmäisistä koronavirustartunnoista.