Katso kuvaparit ennen ja jälkeen caliman: Näin hiekkamyrsky kietoi Kanariansaaret oranssiin harsoon – ”Olo on kuin Marsissa” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Katso kuvaparit ennen ja jälkeen caliman: Näin hiekkamyrsky kietoi Kanariansaaret oranssiin harsoon – ”Olo on kuin Marsissa”

Julkaistu: 23.2. 23:24

Saharasta tuulen mukana lentänyt hiekka keskeytti lentoliikenteen Kanariansaarilla – ja värjäsi koko maiseman. Katso kuvat ennen ja jälkeen hiekkamyrskyn.

Calima-hiekkamyrsky on puhaltanut viikonlopun aikana Saharan hiekkaa Kanariansaarille. Sen seurauksena koko maisema ja sen sävyt muuttuivat. Calima kietoi Kanariansaaret oranssiin harsoon.

Hiekkamyrsky on pidellyt saaria hallussaan koko viikonlopun.

– Olo on kuin Marsissa, eräs IS:n lukija kirjoittaa Maspalomasin tunnelmista.

Tässä on IS:n lukijoiden kuvapareja ennen ja jälkeen hiekkamyrskyn:

Espanjan yleisradioyhtiö RTVE:n mukaan näkyvyys putosi sunnuntaina esimerkiksi Las Palmasin lentokentällä hiekkamyrskyn takia pahimmillaan alle 400 metriin.

Espanjan ilmatieteen laitos varoitti uutistoimisto AFP:n mukaan, että kovat tuulet riepottelevat Kanariansaaria maanantaihin asti. Paikallishallinto neuvoi ihmisiä pitämään ovet ja ikkunat kiinni, välttämään autoilua ja pysymään poissa rannikkoalueilta.

El Pais huomauttaa, että hiekkamyrsky huononsi huomattavasti Kanariansaarten ilmanlaatua. Myös AirVisual-verkkosivuston kartta näyttää Kanariansaarten ilmanlaadun olevan huono.

Afrikasta puhaltavat calima-hiekkamyrskyt ovat Kanariansaarilla ajoittain toistuva ilmiö. Saharan autiomaasta hienojakoista hiekkaa ilmaan levittävän myrskyn mukana tulee yleensä myös erittäin lämmintä ilmaa.