Italiassa jo lähes 80 koronavirustartuntaa – alueita aletaan eristää - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Italiassa jo lähes 80 koronavirustartuntaa – alueita aletaan eristää

Kahden ihmisen kerrottiin lauantaina kuolleen Italiassa koronavirukseen.

Julkaistu: 23.2. 1:33

Suurin osa tartunnoista on todettu Pohjois-Italiassa Lombardian maakunnassa, jonka keskus on Milano.

Italiassa on todettu jo lähes 80 koronavirustartuntaa, kertovat useat mediat. Tartuntojen määrä alkoi nousta jyrkästi lauantaina. Uutistoimisto AFP:n mukaan tartuntoja on nyt todettu yhteensä 79. Luvussa ovat mukana kaksi ihmistä, joiden eilen kerrottiin kuolleen tartunnan seurauksena.

Suurin osa tartunnoista on todettu Pohjois-Italiassa. Corriere della Sera -lehden mukaan tartunnoista 54 on todettu Lombardian maakunnassa ja 17 Venetossa. Suurkaupunki Milanossa on lehden mukaan todettu yksi tartunta.

Maan pääministeri Giuseppe Conten mukaan Pohjois-Italiassa eristetään alueita, joissa on todettu paljon tartuntoja. Alueille pääsee ja niiltä voi poistua vain luvalla. Koulut ja kaupat ovat kiinni, yleisötapahtumia on peruttu.

La Repubblica -lehden mukaan pääministeri sanoi tiedotustilaisuudessa luottavansa kansalaisten yhteistyökykyyn. Tarvittaessa poistumiskieltoja valvovat kuitenkin poliisi ja asevoimat, Conte sanoi.

– Emme muuta Italiaa sairaalaksi, Conte vakuutti lehden mukaan.

Kiellon rikkomisella voi olla rikosoikeudellisia seuraamuksia, kertoo puolestaan uutistoimisto Ansa. Uutistoimiston mukaan sairaalahoidossa on virustartunnan takia ainakin yli 30 ihmistä.

Italia keskeytti ensimmäisten joukossa lentoliikenteen Kiinasta

Kun koronavirustartunnat alkoivat tammikuussa alussa levitä Kiinasta muualle maailmaan, oli Italia ensimmäisiä maita, jotka keskeyttivät lentoliikenteen Kiinaan. Italian ensimmäiset koronavirustartunnat todettiin kahdella Kiinan Wuhanista saapuneella turistilla tammikuun lopulla Roomassa.

Pohjois-Italiassa tartunnan saaneita puolestaan saattavat yhdistää esimerkiksi sama kantabaari tai sama tuttavapiiri, viranomaiset arvioivat lauantaina. Joidenkin medioiden mukaan tartuntojen levittäjäksi epäillään miestä, joka oli helmikuun alkupuolella syönyt illallista hiljattain Kiinasta palanneen tuttavansa kanssa.

Lauantaina kerrottiin myös, että jopa 50 000:ta ihmistä on neuvottu pysymään kotosalla alueille, joilla uusia virustartuntoja oli havaittu.