Paineen alle joutunut miljardööriehdokas Bloomberg lupasi vapauttaa kolme naista vaitiolosopimuksesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Paineen alle joutunut miljardööriehdokas Bloomberg lupasi vapauttaa kolme naista vaitiolosopimuksesta

Mike Bloombergin aikaisempi käytös naisia kohtaan on joutunut suurennuslasin alle.

Julkaistu: 22.2. 6:07

Mike Bloomberg lupasi muuttaa yhtiönsä käytäntöjä.

USA:n demokraattisen puolueen presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Mike Bloomberg sanoi perjantaina, että hänen yhtiönsä suostuu vapauttamaan kolme naista vaitiolosopimuksista, jotka koskevat Bloombergin aikaisempaa käytöstä.

Nimeään kantavaa taloustietotoimistoa johtava Bloomberg sanoi, että sopimukset koskevat ”kommentteja, joita he sanovat minun sanoneen”. Bloombergin mukaan naisten tulee olla yhteydessä hänen yritykseensä, mikäli he haluavat vapautuksen vaitiolosopimusten kumoamista.

Bloombergin vastaehdokas Elizabeth Warren kritisoi sopimuksia rajusti keskiviikon vaaliväittelyssä Las Vegasissa ja uudelleen televisioidussa kampanjatilaisuudessa torstaina.

Bloomberg sanoi samalla, että hän luopuu yrityksensä pitkäaikaisesta käytännöstä sopia vaitiolosopimuksia kohtelustaan valittaneiden työntekijöiden kanssa.

– Olen pohtinut asiaa paljon viime päivien aikana ja päättänyt, että niin pitkään kun minä johdan yritystä, emme enää tarjoa vaitiolosopimuksia ratkaistaksemme valituksia seksuaalisesta häirinnästä tai kaltoin kohtelusta, Bloomberg sanoi.

– Sopimukset edistävät vaikenemisen kulttuuria työpaikalla ja luovat osaltaan kulttuuria, jossa naiset eivät tunne oloaan turvalliseksi tai tuetuksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?